U KOLICIMA JE OSVOJILA 4 MEDALJE, A SADA JE SPREMNA ZA SMRT! Ova paraolimpijka čeka eutanaziju, razlog zbog kog više ne može da živi je pretužan!
Foto: Profimedia

pretužno

U KOLICIMA JE OSVOJILA 4 MEDALJE, A SADA JE SPREMNA ZA SMRT! Ova paraolimpijka čeka eutanaziju, razlog zbog kog više ne može da živi je pretužan!

Njena priča, koju je objavila u knjizi, bila je inspiracija za mnoge sportiste

Objavljeno:

Pred belgijskom paraolimpijskom prvakinjom Marijeke Vervurt (Marieke Vervoort) su poslednji dani života. Tridesetosmogodišnja Belgijanka se odlučila za eutanaziju, koju zakon te zemlje dozvoljava.

Ona je za engleski Telegraf izjavila da je spremna na smrt. Za praznike će biti u svom domu u Briselu, a nakon Nove godine će joj u tamošnjoj bolnici biti ubrizgana smrtonosna injekcija.

- Ne mogu više da se mučim, depresija je sve jača. Nikad nisam bila u takvom stanju, stalno plačem. Ne želim više da trpim - rekla je Vervurtova i dodala da ne može da spava, ne jede i da je stalno u velikim bolovima.

Paralizovana sportistkinja je na paraolimpijskim igrama u brzoj vožnji u kolicima osvojila četiri medalje, a prvakinja je postala u Londonu 2012. godine.

Njena priča, koju je objavila u knjizi, bila je inspiracija za mnoge sportiste, među kojim je i belgijska fudbalska zvezda Kevin De Bruin.

Kao dete igrala je košarku, trenirala triatlon, ronila. Onda se iznenada razbolela i uskoro više nije mogla da hoda. Do paralize je došlo usled deformacije između petog i šestog vratnog pršljena.

Bonus video:

Humanitarna akcija "Moto Deda Mraz 2017"

(Espreso.co.rs / Fena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.