OKRENULI LEĐA TRAMPU: Čak 128 zemalja sveta glasalo da SAD POVUKU ODLUKU O JERUSALIMU!
Foto: Beta

preokret

OKRENULI LEĐA TRAMPU: Čak 128 zemalja sveta glasalo da SAD POVUKU ODLUKU O JERUSALIMU!

Ovo je bila pobeda Palestine

Objavljeno: 09:58h

Na Generalnoj skupštini UN-a čak 128 zemalja sveta glasalo je da SAD povuku odluku o priznavanju Jerusalima za glavni grad Izraela.

Glasanje je sprovedeno na zahtev arapskih i muslimanskih zemlaja, a samo 9 zemalja je bilo protiv dok je 35 bilo uzdržano.

Ovo je bio trijumf Palestine.

- Nastavićemo sa svojim naporima u UN i na svim međunarodnim platformama da okončamo okupaciju i uspostavimo istočni Jerusalim za glavni grad naše države - rekao je palestinski predstavnik Nabil Abu Rudana.

Rezultat glasanje pozdravio je i turski ministar spoljnih poslova, kako je Turska bila jedan od glavnih inicijatora ove skupštine. Oni ostaju pri svom stavu da je rešenje o dve države najbolje za održavanje mira u Jerusalim koji ne treba da međa status quo.

Predstavnica SAD u UN, Niki Hejli, izjavila je da bez obrzira na ovu odluku UN Vašington neće povući svoj stav o Jerusalimu.

Tramp je upozorio da će zemlje koje su glasale protiv njegove odluke "izgubiti novac", dok mu je na to Ergogan odgovorio da "on ne može d akupi demokratsku volju turskog naroda".

Izraelski predstavnik u UN Deni Denon takođe nije bio zadovoljan rezultatom glasanja, i naglasio je da je Jerusalim prestonica Izraela još od biblijskih vremena kao i da su svi koji misle suprotno samo "marionete u rukama Palestine".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / RT.com )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.