ANGELA MERKEL ĆE IPAK FORMIRATI VLADU? Novi pomak u političkoj krizi u Nemačkoj!
Foto: EPA

NOVI PREGOVORI

ANGELA MERKEL ĆE IPAK FORMIRATI VLADU? Novi pomak u političkoj krizi u Nemačkoj!

Merkel veruje da će sa Martinom Šulcom postignuti dogovor do 12. januara

Objavljeno:

Hrišćansko-demokratska unija (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel i Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) dogovorile su se danas da načelni dogovor novoj vladi postignu do 12. januara 2018. godine. - Prvi pregovori počeće 7. januara u cilju da se dogovor postigne do 12. januara -navodi se u saopštenju dve stranke posle sastanka stranačkih zvaničnika u Berlinu koji je bio namenjen samo odredjivanju datuma o pregovorima.

Ukoliko dve stranke postignu načelni dogovor 12. januara, onda sledi sastanak zvaničnika SPD-a 21. januara na kojem će odlućiti da li će ući u novu vladu.

Lider SPD Martin Šulc ostavlja otvorenim nekoliko mogućnosti, navodeći da će tokom pregovora s Merkelovom biti razmotrena i opcija manjinske vlade, prema kojoj bi socijaldemokrate u Bundestagu podržavale vladu CDU-CSU, ali ne bi bile deo nje.

KIM TESTIRA NAJOPASNIJE ORUŽJE U ISTORIJI? Kad čujete o čemu je reč, NEĆE VAM BITI DOBRO!

Politička kriza zahvatila je Nemačku kada Merkel nije uspela da forira koaliciju za vladu nakon izbora koji su održani još krajem septembra.

Do tada vladajuće stranke na izborima su ostvarile prilično loš rezulatat, dok je u parlament posle dužeg vremena tada ušla i ultradesničarska partija Alternativa za Nemačku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / BETA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.