Ovo selo je TOLIKO UKLETO, da njegovo ime NIKO NE SME DA IZGOVORI NAGLAS!
Foto: Print Screen Youtube

glavno veštičje gnezdo

Ovo selo je TOLIKO UKLETO, da njegovo ime NIKO NE SME DA IZGOVORI NAGLAS!

Iako se priča o prokletstvu prenosila vekovima, oživela je tek u prvoj polovini 20. veka. Tu su se rađala deca s dva srca?!

Objavljeno: 16:20h

Ovo mesto je toliko ukleto da ga čak ni u njegovoj domovini, Italiji, ne žele izgovoriti na glas, već samo kažu "ono selo", a čak vas ni tamošnja policija, ako preplašeni pritisnete papučicu gasa dok prolazite onuda, neće kazniti zbog prebrze vožnje. Jer, oni znaju... Priča o prokletstvu je stara koliko i sam grad Kolobraro, a vezano je za značenje reči "coluber", što na latinskom znači zmija, za koju se veruje da je oličenje zla.

Osnovao je sajt o njima, a šokirao priznanjem: PRODAO SAM SVE BITKOINE, BESKORISNI SU!

Grad na sebi ima urok, iako se priča o prokletstvu prenosila stolećima, oživela je tek u prvoj polovici 20. veka, kada su je probudili jedan advokat i veštica. Biađo Virgilio je bio uspešan advokat koji nikad nije izgubio slučaj, i imao je mnogo neprijatelja. Jednog dana na sudu je, u žaru govora rekao: ‚‚Ako ne govorim istinu neka ovaj luster padne".

foto: Print Screen Youtube

I luster je pao. Iako niko tom prilikom nije povređen, njegovo ime je postalo sinonim za loš znak i dodalo je još negativne reputacije već ozloglašenom Kolobraru.

foto: Print Screen Youtube

Advokat i njegovi naslednici su ubrzo napustili grad. Nakon tog slučaja, jedan antropolog je stigao u grad u potrazi za "dobrom vešticom" za koju je verovao da može skinuti urok "zlog oka". Susreo je "La Cattre", mršavu staricu opečenu od sunca, dubokih bora, i pomislio je kako je napokon pronašao pravu osobu.

Ali, umesto toga i on i čitav njegov tim saradnika su počeli za vreme poseta ovom gradu doživljavati potpuno neobjašnjive nesreće. Otada se Kolobraro navodi kao glavno veštičje gnezdo, ali Elene di Napoli, koja je potomak spominjane starice, tvrdi da njena prabaka nije bila veštica.

"Tek stara žena koja je možda izgledala kao veštica."

foto: Print Screen Youtube

Ipak, to nije sprečilo priče o "masciareama", vešticama koje su tokom 1950-ih svojim magičnim moćima vladale selom i donosile nesreću kome god bi poželele. Neke od najgorih priča odnose se na bacanje uroka na trudnice, koje su svojim gresima priskrbile nesreću svojoj deci - navodno je u Kolobraru postojalo više slučajeva beba koje su se rađale s dva srca, tri plućna krila...

Bonus video:

Stavili smo žvaku u čašu Koka-Kole u 5 popodne: Evo šta nas je dočekalo ujutru u 9 sati!

Šta je jače, neuništiva žvaka ili svemoćna koka kola? Stavili smo ovo prvo u ovo drugo i izneverovali smo kad smo ujutru videli šta se desilo!

(Espreso.co.rs / Izvor: bbc.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.