Razorna moć naoružanja koje je moglo da UNIŠTI CEO SVET! 3 zastrašujuća snimka testova iz HLADNOG RATA! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

u pustinji Nevada

Razorna moć naoružanja koje je moglo da UNIŠTI CEO SVET! 3 zastrašujuća snimka testova iz HLADNOG RATA! (VIDEO)

Fizičar Greg Sprigs namerava da prouči i digitalizuje oko 10.000 video-snimaka koji prikazuju 210 nuklearnih testova izvedenih u razdoblju između 1945. i 1962. godine

Objavljeno: 16:41h

Fizičar Greg Sprigs digitalizovaće više od 10.000 snimaka nuklearnih eksplozija koje su SAD obavile srednom 20. veka. Snimci pokazuju razornu moć naoružanja kojim se mogao uništiti čitav svet da je kojim slučajem Hladni rat krenuo u pogrešnom smeru.

5 fenomenalnih mesta na Zemlji gde GRAVITACIJA NE POSTOJI! (FOTO) (VIDEO)

Na snimcima koje je na svojim stranicama objavio ‚‚Lawrence Livermore Nationa Laboratory" mogu se videti testovi koji su se izvodili s nuklearnim oružjem između 1945. i 1962. godine kad su SAD i tadašnji SSSR isprobavali sve jače i moćnije atomske bombe.

Fizičar Greg Sprigs, s čuvene Livmor nacionalne laboratorije iz Kalifornije, namerava da prouči i digitalizuje oko 10.000 video-snimaka koji prikazuju 210 nuklearnih testova izvedenih u tom razdoblju.

- Javnost mora vdjeti ove snimke ne samo zato da bi čuvali uspomene na prošla vremena, nego da bi dobili bolje odgovore na naša pitanja o snazi nuklearnog oružja i da bih pomogao budućim fizičarima da imaju već spremne neke parametre. Gotovo je neverovatno koliko se sile oslobodi takvom eksplozijom. Možda će to pomoći ljudima da dobro razmisle o upotrebi ovako moćnog naoružanja.

Objavljeni snimci prikazuju testiranja u pustinji Nevada i na obali Pacifika.

(Espreso.co.rs / Izvor: Lawrence Livermore Nationa Laboratory)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.