OVAKO NEŠTO NIKAD NISAM VIDEO! Pentagon je priznao da jure NLO, a sada su objavili i snimak POTERE (VIDEO)
Foto: Printscreen/youtube

do sada NEVIĐEN SNIMAK

OVAKO NEŠTO NIKAD NISAM VIDEO! Pentagon je priznao da jure NLO, a sada su objavili i snimak POTERE (VIDEO)

Za program nazvan "Napredni program za identifikaciju pretnji iz svemira" u tajnosti je odvajano 22 miliona dolara godišnje

Objavljeno: 21:58h

Nakon što je priznao postojanje tajnog programa za istraživanje neidentifikovanih letećih objekata (NLO), Pentagon je objavio i snimak jednog od neobjašnjenih susreta mornaričkih pilota i NLO-a.

Komandant Dejvid Frejvor i poručnik Džim Slejt su jednog dana 2004. godine leteli avionom F/A-18F na standardnoj misiji iznad obala San Dijega, kada ih je kontaktirao oficir sa broda U.S.S. Prinston i zamolio ih da istraže nepoznati lebedći objekat iznad mora.

Prema rečima Frejvora, oficir im je rekao da je taj brod već dve nedelje pratio misterioznu letelicu.

Objekat bi se najpre pojavio na visini od oko 24.000 metara, da bi zatim brzo leteo na dole ka moru i zaustavio se na oko 6.000 metara i lebdeo.

Piloti su pratili instrukcije sa broda i isprva nisu mogli da vide ništa.

Međutim, kada je Frejvor pogledao dole ka moru video je da je ono uzburkano. Tada je video letelicu na samo petnaestak metara iznad mora. Bila je beličasta, dugačka oko 12 metara i ovalna, rekao je Frejvor.

On je za "Njujork tajms" rekao da je letelica "skakutala nepravilno" i da se nije kretala u nekom određenom pravcu. Frejvor je polako kružno spuštao avion kako bi bolje pogledao objekat, ali je onda NLO počeo da se diže ka njemu.

Međutim, kada je Frejvor ubrzao pravo ka objektu, on je promenio pravac i nestao.

- Ubrzao je kao ništa što sam ikada video. To me je baš začudilo - rekao je on.

Iako ne zna o čemu se radilo, on je znao da na letelici nije video ni krila, ni elise, a da je bila svakako brža od lovaca F-18.

Kako je rekao, dok su ponovo razgovarali sa brodom, oficir im je javio da su ponovo ugledali objekat, a Frejvor nije mogao da veruje da je taj NLO mogao za tako kratko vreme da prevali toliki put.

Dok su Frejvor i Slejt stigli do mesta gde je viđen NLO, on je ponovo nestao.

Pentagon je priznao da je u toku pet godina sprovodio tajni program istraživanja o NLO-u, koji je okončan 2012. godine kada su američki zvaničnici odbrane rešili da se više fokusiraju na druge prioritetnije programe.

Za program nazvan "Napredni program za identifikaciju pretnji iz svemira" u tajnosti je odvajano 22 miliona dolara godišnje.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.