KONGRES ISTRAŽUJE TRAMPA ZBOG SEKSUALNE AGRESIJE? Tri žene ponovile optužbe, čeka se odluka
Foto: Fonet

ŽRTVE SEKSUALNE AGRESIJE

KONGRES ISTRAŽUJE TRAMPA ZBOG SEKSUALNE AGRESIJE? Tri žene ponovile optužbe, čeka se odluka

Te tri žene, koje su u odvojenim izjavama odlučile da javno iznesu optužbe tokom predizborne kampanje, zajedno su ponovo govorile javno posle izbijanja seksualnog skandala producenta Harvija Vajnstajna

Objavljeno:

Tri žene koje su prošle godine optužile američkog predsednika Donalda Trampa za neprimereno seksualno ponašanje, zatražile su od Kongresa da otvori istragu o tome, jer su dve od njih navele da su bile žrtve seksualne agresije. "Tražim od članova Kongresa da ostave na stranu političku pripadnost i istraže Trampovo neprimereno seksualno ponašanje", izjavila je novinarima jedna od tri žena, Rejčel Kruks, koja je radila na recepciji Trampove kule u Njujorku. Prema njenim rečima, Tramp ju je poljubio u usta bez njene saglasnosti 2005. godine, kada je imala 22 godine i radila u njegovoj firmi. Rejčel Kruks je rekla da je tada bila "šokirana" i osetila se ugroženom. Ona je nedavno dala intervju za američku televiziju En-Bi-Sinjuz (NBCnews) zajedno sa druge dve žene, Samantom Holvi i Džesikom Lids.

foto: AP/Mark Lennihan

Samanta Holvi, koja je učestvovala na takmičenju Mis SAD u prostorijama Trampove kompanije, rekla je da je tada milijarder bio iza kulisa i neprimereno se ponašao prema takmičarkama. Džesika Lids je sa svoje strane navela da ju je Tramp seksualno uznemiravao, dok su zajedno leteli sedamdesetih godina, dodajući da ju je milijarder stalno dodirivao i insistirao da je poljubi. Te tri žene, koje su u odvojenim izjavama odlučile da javno iznesu optužbe tokom predizborne kampanje, zajedno su ponovo govorile javno posle izbijanja seksualnog skandala producenta Harvija Vajnstajna. Bela kuća je potom reagovala navodeći da su svedočenja te tri žene "apsurdna" i da su to "lažne optužbe s političkom pozadinom". Portparolka Bele kuće Sara Sanders izjavila je da je Tramp već ranije odbacio optužbe i dodala da su optužbe upućene pre izbora i da je odgovor na njih taj da je narod poverio Trampu mandat da bude predsednik.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.