RADNICI SPAVAJU NA NOGAMA, PADAJU OD ISCRPLJENOSTI, STALNO IH PRATE KAMERAMA: U kompaniji najbogatijeg čoveka sveta uslovi za rad su UŽASAVAJUĆI!
Foto: Reuters

NA UDARU KRITIKA

RADNICI SPAVAJU NA NOGAMA, PADAJU OD ISCRPLJENOSTI, STALNO IH PRATE KAMERAMA: U kompaniji najbogatijeg čoveka sveta uslovi za rad su UŽASAVAJUĆI!

"Amazon" beleži sjajne finansijske uslove, ali svojim radnicima ne može da obezbedi pristojne uslove za rad

Objavljeno:

Džef Bezos, vlasnik poznate kompanije "Amazon" najbogatiji je čovek na svetu - ali na njegov račun stižu brojne kritike o nehumanim uslovima rada u njegovim fabrikama.

Novinar britanskog tabloida "Sandej Miror" rešio je da to proveri - i u kompaniju se infiltrirao kao običan radnik. Sve je snimao kamerom, i susreo se sa zaista užasnim uslovima u kojima ljudi ovde rade.

On je radio u ogromnom skladištu "Amazona" koje je najveće u Evropi. Unutra je mračno, radnici ne znaju da li je noć ili dan.

Od njih se očekuje da za sat vremena spakuju 300 artikla. Kamere prate svaki njihov korak.

Imaju samo dve pauze, a toalet je predaleko i jako je prljav. Novinar je snimio mnoge radnike kako iscrpljeni spavaju u skladištu na svojim nogama.

Prisustvovao je i sceni kada je jedan radnik kolabirao i kada je po njega došla hitna pomoć. Jedna devojka je imala napad panike kada je čula da će za Božić možda raditi prekovremeno.

-Ne dozvoljavaju nam da sednemo ni kada je mirno i nema posla. Mi smo ljudska bića, ne životinje ili robovi! - požalio mu se jedan radnik.

Radnici skladišta u Nemačkoj i Italiji su čak stupili u štrajk.

Nakon ovog članka, "Amazon" je objavio saopštenje:

-Ponosni smo šta smo stvorili u Velikoj Britaniji. Kao i u svakoj kompaniji, postoji odrđene nivo očekivanja. Ciljevi su određeni na osnovu prethodnih preformansi naših zaposlenih. Saradnici se valuiraju tokom dugog vremenskog perioda.

Ono na šta su zapravo mislili su možda nadzornici koji vode računa o postignutim rezulatatima radnika, i koji ih kažnjavaju kada ne uspeju da zapakuju očekivani broj kutija.

A za to vreme, oni prekrivaju svoje satove lepljivim trakama da ne ih ne bi mučilo to što vreme prolazi presporo, a kutije samo pristižu.

(Espreso.co.rs / Mirror.co.uk )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.