NE VOLI DA VEČERA, PIJE KOKTELE, ALI JEDNA STAVKA SE MNOGIMA NEĆE DOPASTI! Ovo je TAJNI jelovnik Vladimira Putina!
Foto: AP

predsednički meni!

NE VOLI DA VEČERA, PIJE KOKTELE, ALI JEDNA STAVKA SE MNOGIMA NEĆE DOPASTI! Ovo je TAJNI jelovnik Vladimira Putina!

Putin mnogo putuje, širom zemlje i po celom svetu. Ono što jede na putu je sasvim druga priča

Objavljeno:

Dovoljno je da čovek baci brz pogled na fotografije ruskog lidera da bi priznao da je Putin u 65. godini života u prilično dobroj formi u odnosu na svoje vršnjake, piše "Russia Beyond".

U čemu je njegova tajna? Odgovor se donekle krije u ishrani. Ruska javnost je uvek željna da sazna šta jede predsednik Vladimir Putin, a "Russia Beyond" vam otkriva sve tajne predsedničkog menija.

Predsednički doručak!

NJEGOVI ZLOČINI I DANAS UTERUJU JEZU U KOSTI: Umire ČARLS MENSON, najpoznatiji ubica 20. veka!

Putin za doručak jede kašu, tvorog (ruski mladi rastresiti sir) sa medom, i pije sirova prepeličja jaja. To kažu novinari TV kanala NTV, koji su 2012. godine doručkovali sa predsednikom. Takođe su otkrili da Putin voli da popije sok od rena i cvekle.

Nekoliko godina kasnije ruski lider je ispričao novinarima da voli pirinač i heljdu, ali ne i ovsenu kašu.

foto: AP

- Ne mogu da posvetim puno vremena ishrani. Volim povrće: paradajz, krastavac, zelenu salatu. Ujutro volim da pojedem kašu, svež sir i med. Ako mogu da biram između mesa i ribe, izabraću ribu, ali volim i jagnjetinu - rekao je Putin i dodao da nije čovek koji voli slatko, iako s vremena na vreme pojede sladoled.

Ishrana "u pokretu“!

Putin mnogo putuje, širom zemlje i po celom svetu. Ono što jede na putu je sasvim druga priča.

foto: Reuters/ Pool

- Kad sam na putu, volim da probam domaću kuhinju. Navikao sam na zeleni čaj... Obično ne večeram, nemam za to vremena. Popodne se trudim da jedem voće i popijem kefir kada je to moguće, a kada nije, draže mi je da ne pojedem ništa - kaže Putin.

Pre nekoliko godina peterburški restoran „Podvorje“ je imao poseban jelovnik - „Ručak sa Vladimirom Putinom“, koji je nudio predsednikova omiljena jela. Putin je taj restoran posetio mnogo puta. Obično tamo naruči mešano meso (goveđi jezik, kobasicu, svinjetinu i ćufte). Voli i dimljenu jesetru sa limunom i maslacem.

Svaki put kada Putin jede sa novinarima, glavna tema postane njegov izbor jela. Na primer, 2003. godine u kalinjingradskom restoranu „Uz put“ naručio je uhu (riblju čorbu), pitu sa crvenim kavijarom, dimljenu jegulju i palačinke s jagodama. 2008. godine je na putovanju u Tatarstan odabrao salatu, pileću supu s rezancima, govedinu sa pirinčem i pitu... Od predsedničkog posla se još kako ogladni.

Šta Putin pije?

2010. godine kremaljski kuvar Anatolij Galkin je rekao da Putin daje prednost vinu ili pivu. Kuvar je otkrio i recept za posebni koktel koji gosti piju na službenim prijemima: puno leda, malo soka od limuna, nana i 50 grama šampanjca. Galkin kaže da to piće odlično gasi žeđ.

foto: Profimedia

Neki mediji takođe tvrde da predsednik voli španska crna vina. Navodno voli da popije i čašicu votke nakon obroka ili čašicu dagestanskog konjaka.

Ukusi detinjstva!

foto: AP

Putin se jednom prilikom prisetio svoje majke koja je „pekla pite s kupusom, mesom ili pirinčem, i vatruške (pite sa svežim sirom)“. Možda to objašnjava njegovu ljubav prema pitama.

U knjizi „Putinova porodica“ Aleksandra Putina, objavljenoj 2002. godine, autor piše o Spiridonu Putinu, dedi ruskog predsednika. On je radio kao kuvar u jednom peterburškom restoranu u blizini Ministarstva mornarice.

- Spiridona su 1918. pozvali da radi u Moskvi u kremaljskoj menzi, gde je kuvao za Lenjina i sovjetsku elitu. Priča se da je kasnije postao lični kuvar Staljina u rezidenciji u Valdaju - navodi se u knjizi.

(Espreso.co.rs / RUSSIA BEYOND)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.