PANIKA NA KRALJEVSKOM DVORU: Džihadisti poručili princu Vilijamu i Kejt da će im ubiti sinčića! U PORUCI POSLALI JEZIVE SNIMKE!
Foto: Reuters

otriće tajnih službi

PANIKA NA KRALJEVSKOM DVORU: Džihadisti poručili princu Vilijamu i Kejt da će im ubiti sinčića! U PORUCI POSLALI JEZIVE SNIMKE!

Dejli Star piše da je pretećoj poruci bila i fotografija na kojoj je škola princa Džordža, i snimak dečaka kako ulazi u školu

Objavljeno: 18:24h

Britanske tajne službe, došle su do informacije da borci Islamske države, spremaju napad na sina princa Vilijama i Kejt Midlton, četverogodišnjeg princa Džordža.

Džihadisti su preko aplikacije Telegram, jedine koja ne može da se 'probije', poslali upozorenje da ni članovi kraljevske porodice neće biti sigurni od njihove odmazde i da planiraju da napadnu malog Džordža u Londonu, tačnije u školi koju pohađa.

Dejli Star piše da je pretećoj poruci bila i fotografija na kojoj je škola princa Džordža, i snimak dečaka kako ulazi u školu. Na fotografiji su upisani stihovi džihadističke pesme na arapskom jeziku kojom se jasno daje do znanja da kreću u osvetnički rat.

Kako pišu britanski mediji, obaveštajne službe ozbiljno su shvatila pretnje i čine sve da spreče mogući napad.

Ovo nije prva pretnja Islamske države kraljevskoj porodici. Tako su 2015. godine pretili da će napasti kraljicu na 70. godišnjicu završetka 2. svetskog rata, a prošlog meseca izazvali su princa Harija na borbu putem videa na internetu.

U njemu muškarac, identifikovan kao Abu Ukajl, poručuje: 'Zašto ne dođeš ovde i boriš se protiv nas kad si takav muškarac? Ili te strah da te ne pošaljemo s tvojim apačima u pakao?'

(Espreso.co.rs / Dejli star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.