PUTIN: Zatvaranje granica bi dovelo do NOVE SREBRENICE! Rusija to NEĆE DOZVOLITI!
Foto: Reuters/ Pool

ruski predsednik

PUTIN: Zatvaranje granica bi dovelo do NOVE SREBRENICE! Rusija to NEĆE DOZVOLITI!

- Naša najveća greška bila je to što smo vam previše verovali. Naše poverenje ste protumačili kao slabost i to ste iskoristili - poručio je Putin Zapadu

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče da bi zatvaranje granica Rusije sa samoproglašenim republikama na istoku Ukrajine dovelo do situacije "slične onoj u Srebrenici".

Kako je rekao, ukoliko bi se donela takva odluka, usledilo bi krvoproliće, što Rusija nikad ne bi dozvolila, prenosi TASS.

- Dok god politička pitanja ostaju nerešena, ove teritorije ne uživaju poseban status i zakon o amnestiji ne postoji, odluka da se zatvore granice između Rusije i nepriznatih republika dovešće do situacije slične onoj koja je bila u Srebrenici. Došlo bi do krvoprolića. Ne možemo dozvoliti da se to dogodi - rekao je Putin na forumu o međunarodnoj politici u Sočiju.

Putin je rekao i da je najveća greška Rusije u poslednjih 15 godina to što je previše verovala Zapadu. On je na pitanje nemačkog akademika tokom 14. sastanka Valdajskog kluba za diskusiju o greškama Moskve u odnosima sa Zapadom rekao da je rusko poverenje pogrešno protumačeno i da je "iskorišćeno".

- Naša najveća greška bila je to što smo vam previše verovali. Naše poverenje ste protumačili kao slabost i to ste iskoristili - rekao je Putin akademiku.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.