PRVA SMART POLICIJSKA STANICA NA SVETU: Šta mislite, u kom gradu i zemlji je otvorena?
Foto: Reuters

NOVE TEHNOLOGIJE

PRVA SMART POLICIJSKA STANICA NA SVETU: Šta mislite, u kom gradu i zemlji je otvorena?

U odeljenju za usluge pritiskom na elektornsku tablu počinju razgovor sa policajcima koji su online 24 sata, samo što rade kod kuće

Objavljeno:

Pod uticajem novih tehnologija, ubrzano se menja oblast usluga. Tako je u Dubaiu počela da radi prva smart policijska stanica na svetu.

Smeštena u priobalnoj stambenoj četvrti, prostire se na oko 120 kvadratnih metara i podeljena je na tri odeljenja - čekaonicu, izložbeni deo i odeljenje za usluge.

Pošto uđu u smart policijsku stanicu, građani izvuku broj, a dok čekaju mogu da ubiju vreme igrajući igricu koja ih uči bezbednoj vožnji. U odeljenju za usluge pritiskom na elektornsku tablu počinju razgovor sa policajcima koji su online 24 sata, samo što rade kod kuće.

Servisi su na šest jezika i pružaju 60 vrsta ulsuga uključujući plaćanje saobraćajnih kazni, dobijanje potvrda, prijavljivanje incidenata ili saobrćajnih nezgoda. Osim toga, stanovnici tog dela Dubaija mogu da prijave nestale i pronađene stvari.

"Otvaranjem smart policijske stanice ubrzavamo usluge i vladinih službi i policije, unapređujemo efikasnost, štedimo vreme građanima, koji u stanicu mogu da dođu kad god im odgovara", kaže Sara Mohamed policajka.

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.