Hiljade demonstranata na ulicama Barselone: Španska vlada proglasila nezakonitim referendum o otcepljenju Katalonije! (FOTO)
Foto: EPA/Quique Garcia

Tek se zakuvalo

Hiljade demonstranata na ulicama Barselone: Španska vlada proglasila nezakonitim referendum o otcepljenju Katalonije! (FOTO)

Predsednica katalonskog regionalnog parlamenta Karmen Forkadel pozvala je građane da izađu na glasanje i glasaju za budućnost Katalonije

Objavljeno: 13:46h

Na hiljade katalonskih separatista okupilo se na trgovima u Barseloni i drugim katalonskim gradovima, u znak podrške referendumu o otcepljenju Katalonije od Španije.

Demonstranti nose katalonske zastave i obeležja, pozivajući građane Katalonije da izađu na referendum o nezavisnosti, planiran za 1. oktobar, koji je španska vlada proglasila nelegalnim i zabranila, preneo je AP.

foto: EPA/Quique Garcia

Predsednica katalonskog regionalnog parlamenta Karmen Forkadel pozvala je građane da izađu na glasanje i glasaju za budućnost Katalonije.

Ustavni sud Španije ukinuo je katalonski zakon koji je predstavljao pravni okvir za uspostavljanje nezavnosti Katalonije, španska vlada proglasila je nezakonitim održavanje bilo kakvog referenduma o nezavisnosti, jer se u Ustavu navodi da je "Španija nedeljiva".

foto: EPA/Quique Garcia

Civilna garda Španije saopštila je da su njeni agenti konfiskovali više od 1,3 miliona postera, flajera i pamfleta planiranih za promociju predstojećeg katalonskog referenduma o nezavisnosti.

Katalonski sepratisti i dalje nastavljaju sa kampanjom za održavnaje referenduma ističući da će ukoliko se narod izjasni za otcepljenje proglasiti nezavisnost, navela je američka novinska agencija.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.