PRIČA O DEVOJČICI ZAROBLJENOJ U RUŠEVINAMA JE OBIŠLA SVET: Ispostavilo se da ona zapravo NE POSTOJI!
Foto: EPA

skandal!

PRIČA O DEVOJČICI ZAROBLJENOJ U RUŠEVINAMA JE OBIŠLA SVET: Ispostavilo se da ona zapravo NE POSTOJI!

"Gardijan" piše da učenica sa imenom Frida Sofija nikad nije ni postojala na spisku učenika škole i da je sve bila samo "priča"

Objavljeno:

Nakon što je Meksiko nakon zemljotresa zahvatlila nacionalna drama oko spasavanja devojčice Fride Sofije, ispostavilo se da ona zapravo - ne postoji.

Zvaničnici meksičke mornarice tvrde da dvanaestogodišnja devojčica za koju se mislilo da se nalazi u ruševinama škole ni ne postoji.

"Želimo da naglasimo da nemamo nikakva saznanja o izveštaju u kome se pominje ime te devojke. Nikada nismo imali saznanja o tako nečem. Nije da ne verujemo, sigurni smo da to nije stvarno", saopštio je podsekretar meksičke Mornarice Anhel Enrike Sarmjento, prenosi AP.

ZATRPANI ĐACI SU SIMBOL UŽASA U MEKSIKU! Spasioci su tragali za preživelima, a onda su videli ručicu koja viri iz ruševine...(FOTO)

foto: EPA

"Gardijan" piše da učenica sa imenom Frida Sofija nikad nije ni postojala na spisku učenika škole i da je sve bila samo "priča".

Mediji, zvaničnici i volonterski spasioci uporno su ponavljali priču o Fridi Sofiji, devojčici koja je navodno bila zarobljena u ruševinama škole. Prema ranijim navodima, ona je mrdala prstima, spasiocima rekla svoje ime i rekla da pored nje ima još zarobljenih.

foto: EPA

Sarmjento je rekao da je kamera spuštena u ruševine škole, gde su pronađeni krvavi tragovi osobe, koja se, čini se, izvukla. Prema listi, jedina osoba koja se i dalje vodi nestala je - zaposleni u školi. Meksičke vlasti su saopštile da je za sada poginulo 286 osoba.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.