LAVROV BEZ CENZURE! NATO pokušava da stvori atmosferu Hladnog rata!
Foto: Reuters

optužba!

LAVROV BEZ CENZURE! NATO pokušava da stvori atmosferu Hladnog rata!

- Prijatno je čuti da predsednik SAD Donald Tramp sa ove govornice jasno rekao da je važno poštovanje principa suvereniteta u međunarodnim poslovima, rekao je Lavrov

Objavljeno:

Rusija je proteklih godina iskreno prošla put oslobađanja od nasleđa Hladnog rata, ali nije dobila podršku zapadnih partnera. NATO pokušava da ponovo stvori atmosferu Hladnog rata, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

„Suverenitet, nemešanje u unutrašnje poslove, jednakost naroda i uzajamno poštovanje, u međunarodnim odnosima Rusija se uvek pridržavala navedenih principa i nastaviće da ih štiti. U proteklih četvrt veka naša zemlja je, uprkos izazovima, časno prošla svoj deo puta kako bi eliminisala nasleđe Hladnog rata i mnogo uradila za jačanje međusobnog poverenja i razumevanja u evroatlantskoj oblasti i svetu u celini. To, međutim, nije naišlo na reciprocitet naših zapadnih partnera, opijenih iluzijom nastupanja kraja istorije, koji i dalje pokušavaju da savremenom svetu prilagode rudimentarne institucije doba blokovske konfrontacije“, rekao je Lavrov na 72. zasedanju Generalne skupštine UN.

TRAMP UVODI NOVE SANKCIJE SEVERNOJ KOREJI: Zapretio je čak i TOTALNIM UNIŠTENJEM!

Prema njegovim rečima, „NATO pokušava da ponovo uspostavi atmosferu Hladnog rata i odbija da primeni princip jednake i nedeljive bezbednosti na prostoru OEBS-a koji je svečano proglašen devedesetih godina prošlog veka“.

„Zapad je gradio svoju politiku na principu ’ko nije sa nama, taj je protiv nas‘, kretajući se putem ekspanzije NATO-a na Istok, izazivajući nestabilnost na postsovjetskom prostoru i pojačavajući antiruska osećanja“, dodao je ministar.

Kijev izmišlja trikove da ne ispuni Minske dogovore

Kijev izmišlja nove trikove kako ne bi ispunio Minske sporazume o rešenju ukrajinske krize, ali Moskva je spremna za konstruktivan rad na ovom problemu, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Uprkos naporima koji su napravljeni u normandijskom formatu i kontakt-grupi, kijevska vlast izmišlja nove trikove kojim bi uvila ispunjavanje svojih obaveza prema minskom paketu mera“, rekao je ruski ministar sa govornice

Generalne skupštine UN u Njujorku.

foto: Reuters

Ali čak i u takvim uslovima Moskva je usmerena na „konstruktivan rad, traženje opšte-prihvaćenih puteva za realizaciju Minskih sporazuma“, istakao je Lavrov.

Prijatna Trampova izjava o značaju poštovanja suvereniteta država!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je, govoreći na Generalnoj skupštini UN pozdravio izjavu predsednika Donalda Trampa o značaju poštovanja suvereniteta država.

„Prijatno je čuti da predsednik SAD Donald Tramp sa ove govornice jasno rekao da je važno poštovanje principa suvereniteta u međunarodnim poslovima“, rekao je Lavrov.

Tramp je govoreći u utorak na Generalnoj skupštini UN pozvao članice UN da štite suverenitet i poštuju granice „od Ukrajine do Južnog kineskog mora“.

(Espreso.co.rs / Sputnjik Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.