ZATRPANI ĐACI SU SIMBOL UŽASA U MEKSIKU! Spasioci su tragali za preživelima, a onda su videli ručicu koja viri iz ruševine...(FOTO)
Foto: EPA

škola iz pakla

ZATRPANI ĐACI SU SIMBOL UŽASA U MEKSIKU! Spasioci su tragali za preživelima, a onda su videli ručicu koja viri iz ruševine...(FOTO)

Širom zemlje zasad je iz ruševina izvučeno oko 50 preživelih

Objavljeno:

Spasioci u Meksiku vode trku sa vremenom posle razornog zemljotresa kako bi stigli do preživelih među kojima je i jedna 12-godišnja devojčica zarobljena u ruševinama škole u Meksiko Sitiju.

foto: EPA

Spasioci su uspeli da uspostave komunikaciju sa devojčicom identifikovanom kao Frida Sofija koja je odgovorila da su još dva učenika u blizini, ali nije mogla da kaže da li su živi, prenela je televizija Televisa čije kamere i reporteri su imali specijalni pristup licu mesta.

foto: EPA

Spasioci su najpre videli jednu ruku kako viri iz ruševina, a kada su upitali da li je živa, ona je mahnula prstima.

foto: EPA

Spasioci se kreću sporo pokušavajući da stignu do deteta kroz nestabilne ruševine. Zvaničnici su isključili mogućnost upotrebe teške mehanizacije sve dok ima znakova života ispod ruševina.

foto: EPA

- Idemo sporo, kao kornjače - rekao je Dejvid Poras, jedan od spasilaca.

Porodica ove devojčice čeka u blizini svesna da su tela 21 učenika i četiri odrasle osobe već izvučena iz škole. Termalnim skenerom otkriveno je još nekoliko preživelih koji su zatrpani betonskim pločama.

Širom zemlje zasad je iz ruševina izvučeno oko 50 preživelih.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.