Tako je govorio Če Gevara: Njegov govor prepričava se i dan danas, evo i zašto (VIDEO)

NA DANAŠNJI DAN

Tako je govorio Če Gevara: Njegov govor prepričava se i dan danas, evo i zašto (VIDEO)

- U ovim trenucima anonimne mase počinju da pišu sopstvenu istoriju, sopstvenom krvlju, da bi povratili ona prava kojima se svi smeju već 500 godina - rekao je pre pola veka Gevara u UN
Objavljeno:

Iako je prošlo skoro pola veka od njegove smrti, Ernesto Gevara de la Serna - Če, i dalje je jedan od glavnih ikona društvene i političke revolucije u celom svetu.

Če, koji je bio jedna od ključnih ličnosti u revoluciji Fidela Kastra na Kubi, smatrao je kako je "prva obaveza revolucionara da bude obrazovan".
11. decembra 1964. godine obratio se svetskim liderima sa govornice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku,
Ima li nekog ko mu se ne divi? Na današnji dan ubijen je Če! (FOTO) (VIDEO) U govoru je oštro kritikovao nesposobnost UN da se izbori protiv brutalnog aparthejda osuo paljbu i na politiku SAD prema tamnoputim ljudima, kako oni koji sve ovo čine mogu sebe nazivati zaštitnicima slobode?
predstavio Latinsku Ameriku kao "porodicu od 200 miliona ljudi koje muče iste muke" Trenerka stil: Fidel Kastro baš voli da menja sportske brendove! (FOTO)
Youtube (Printscreen)
mase počinju da pišu sopstvenu istoriju sopstvenom krvlju
- Iznad svega, budi u stanju da duboko osećaš nepravdu počinjenu bilo gde i prema bilo kome na svetu - govorio je veliki Če.
"talas besa" očistiti Latinsku Ameriku

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.