Del Ponte: Ostavku sam podnela zbog nekažnjavanja zločina!
Foto: Fonet

iskreno!

Del Ponte: Ostavku sam podnela zbog nekažnjavanja zločina!

Ona je navela da kada se pridružila toj komisiji nije očekivala da međunarodna zajednica neće uspeti da uspostavi sud sposoban da sudi "zločinima u Siriji"

Objavljeno:

U oproštajnom govoru od Istražne komisije UN o Siriji, Karla del Ponte izjavila je danas da je napustila tu poziciju jer je frustrirana zbog "totalne nekažnjivosti" zločina.

Del Ponte, bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala, objavila je prošlog meseca da napušta Istražnu komisiju UN o Siriji, koja je sakupila dokaze navodnih zločina počinjenih u Siriji od izbijanja građanskog rata 2011, podseća AFP.

TRAMP KRITIKOVAO UN: Potrebne su reforme zbog birokratije i lošeg upravljanja! (VIDEO)

"Dajem ostavku kako bih okončala svoje frustracije. Sedam godina zločina u Siriji, a potpuna nekažnjivost. To nije prihvatljivo", rekla je Del Ponte obraćajući se u Savetu za ljudska prava UN, nakon što je istražna komisija UN predstavila svoj najnoviji izveštaj.

foto: AP

Ona je navela da kada se pridružila toj komisiji nije očekivala da međunarodna zajednica neće uspeti da uspostavi sud sposoban da sudi "zločinima u Siriji".

Istražna komisija UN u više navrata je pozivala Savet bezbednosti UN da prosledi pitanje Sirije Međunarodnom krivičnom sudu, što je napor koji je blokirala Rusija, saveznik Damaska.

"Zašto nije moguće imati tribunal?", upitala je Del Ponte.

Istražna komisija UN je optužila sve strane, uključujući vladu i pobunjenike, za ratne zločine u Siriji

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.