HITNA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI Američka ambasadorka: Kim Džong Un nas prosto moli za rat! (VIDEO)
Foto: AP

traži se rešenje

HITNA SEDNICA SAVETA BEZBEDNOSTI Američka ambasadorka: Kim Džong Un nas prosto moli za rat! (VIDEO)

Pre sednice oglasila se premijerka Velike Britanije Tereza Mej, koja je poručila da "implementacija novih sankcija mora pod hitno da se sprovede"

Objavljeno:

Hitna sednica Saveta bezbednosti UN zbog severnokorejske kriza održava se danas. To je drugi sastanak ove nedelje, a najupečatljiviju izjavu na sednici dala je američka ambasadorka Niki Hejli, koja je poručila da "strpljenje SAD ima svoju granicu, a da Kim Džong Un praktično moli Ameriku da uđe u rat sa njim".

- Sada moramo da usvojimo najjače moguće mere - poručila je Hejli na burnoj sednici, koja se održava na inicijativu SAD, Velike Britanije, Japana, Južne Koreje i Francuske. Ona nije propustila ni da "pecne" Kinu, nazvavši predlog Pekinga o dijalogu i konsenzusu "uvredljivim".

DA LI UPRAVO POČINJE 3. SVETSKI RAT? Kim lansira novu raketu, Tramp šalje nosač aviona i strateške bombardere!

Pre sednice oglasila se premijerka Velike Britanije Tereza Mej, koja je poručila da "implementacija novih sankcija mora pod hitno da se sprovede".

Njoj se pridružio i japanski ambasador u UN Koro Bešo:

- Ne možemo da gubimo vreme. Ne više. Severna Koreja mora da oseti pritisak, da će trpeti posledice ako nastave putem kojim su krenuli - rekao je Koro Bešo.

Uskoro opšrnije...

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.