KINA U VELIKOJ OPASNOSTI OD ZRAČENJA! Kim bacio bombu 5 puta jaču od one koja je pala na NAGASAKI!
Foto: EPA

test hidrogenske bombe

KINA U VELIKOJ OPASNOSTI OD ZRAČENJA! Kim bacio bombu 5 puta jaču od one koja je pala na NAGASAKI!

Severna Koreja je danas sebe proglasila termonuklearnom silom, nakon što su sproveli šesti nuklearni test koji je po snazi nadmašio sve prethodne

Objavljeno:

Kineska Agencija za nuklearnu bezbednost saopštila je danas da je započela vanrednu kontrolu nivoa radijacije duž granice sa Severnom Korejom pošto je ta zemlja izvela šestu nuklearnu probu, prenosi Rojters.

Prethodno su ruski zvaničnici saopštili da je nivo radijacije na dalekom istoku Ruske Federacije na normalnom nivonu, nakon što je Severna Koreja navodno testirala hidrogensku bombu.

"Nakon navodnog severnokorejskog testa hidrogenske bombe, nisu detektovani povišeni nivoi pozadinske radijacije u regionu Primorski", saopštilo je lokalno posmatračko državno telo "Primgidromet", navodi se u saopštenju, prenosi AFP.

"Situacija sa radijacijom je stabilna. Nivo je u normalnom opsegu", piše u saopštenju "Pimgidrometa".

BBC je objavio je kako je danas testirana bomba pet puta snažnija od one bačene na Nagasaki.

foto: EPA

Severna Koreja je danas sebe proglasila termonuklearnom silom, nakon što su sproveli šesti nuklearni test koji je po snazi nadmašio sve prethodne.

Registrovani su potresi duž granice Rusije sa Severnom Korejom, dok su stanovnici grada Vladivostoka takođe osetili podrhtavanja, rekao je za AFP predstavnik "Primgidrometa" Viktor Čulkov.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.