VELIKA LAŽ ČARLSA I DAJANE: Da li vam je nešto čudno na njihovim fotkama? (FOTO)
Foto: Fonet

vidite li?

VELIKA LAŽ ČARLSA I DAJANE: Da li vam je nešto čudno na njihovim fotkama? (FOTO)

Neupućenima, slika izgleda beznačajno - poziranje zaljubljenog para za mase u zagrljaju

Objavljeno:

Pre nekoliko dana na Tviteru se pojavila vrlo stara poštanska marka Ujedinjenog kraljevstva koja prikazuje Čarlsa i Dajanu iz 1981. godine. Iako motiv članova kraljevske porodice na markicama nije neobičan, već je praksa monarhije, fotografija mladog bračnog para u najmanju ruku je čudna.

Neupućenima, slika izgleda beznačajno - poziranje zaljubljenog para za mase u zagrljaju. Međutim, očigledno je da je njome trebalo da se stvori utisak krhkosti pojave princeze Dajane, kao i "kraljevske" veličine princa Čarlsa. Kako to? Naime, oni su bili iste visine, a na fotografiji je Čarls minimalno za glavu viši od svoje bolje polovice.

To nije jedini takav prikaz i dokaz je namernog obmanjivanja, pre svega bezrazložnog, smešnog i beskorisnog - smatraju Tviteraši. U čemu je caka, ili je reč o seksizmu, ili je princ Čarls nosio štikle?

Naime, i princ Čarls i princeza Dajana su bili apsolutno iste visine - tačno 178 centimetara. To se, naravno, menjalo u Dajaninu korist ukoliko bi ona nosila pete, ali čovek to nikad ne bi pogodio da je video samo njihove portrete. Koliko je Čarls bio nesiguran zbog toga, svedoči činjenica da se Dajana za vreme braka i pojavljivanja s njim najčešće odlučivala za baletanke. Teknakon razvoda je mogla da nosi toliko omiljene štikle, bez griže savesti.

Evo jedne malo realističnije fotografije koja otkriva pravo stanje:

foto: Reuter

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.