NOVA PRETNJA: Teksas se još nije oporavio od Harvija, a već stiže razoran uragan Irma!
Foto: Printscreen/Twitter/Reuters Top News

preti katastrofa

NOVA PRETNJA: Teksas se još nije oporavio od Harvija, a već stiže razoran uragan Irma!

Uragan se nalazi na oko 1.160 kilometara zapadno od grupe ostrva Kabo Verde i da izaziva vetrove maksimalne brzine od 185 kilometara na čas

Objavljeno:

Dok u SAD tek počinju da se sabiraju i procenjuju štete koje je izazvao uragan Harvi i obilne kiše kakve ranije gotovo da i nisu zabele žene, američkom kopnu sada preti nova vremenska nepogoda - uragan Irma.

Irma je deveta oluja koja je u sezoni 2017. dobila ime i ubrzano se razvija u uragan četvrte kategorije, saopštio je Nacionalni centar za uragane u SAD.

Tokom noći Irma, koja se trenhutno nalazi na nad istočnim delom Atlantskog okeana, ojačala je na kategoriju 3 i ide ka Karibima.

Dve eksplozije odjeknule u hemijskoj fabrici u Teksasu! Ima povređenih!

Uragan se nalazi na oko 1.160 kilometara zapadno od grupe ostrva Kabo Verde i da izaziva vetrove maksimalne brzine od 185 kilometara na čas. Takve oluje često postaju najveći i najjaci uragani, poput ranijih uragana Hugo, Flojd i Ivan.

I američki i evropski prognostički modeli pokazuju da će tokom narednih dana Irma dodatno ojačati i proširiti se prema zapadu, a Nacionalni centar za uragane u SAD proglasio je četvrti stepen opasnosti od Irme koja se, iako je još uvek daleko, približava Karibima.

Američki meteorolozi govore kako je još uvek prerano reći u kojem će se smeru uragan kretati, a ako su prognoze koje su napravili tačne, meteorolog iz Kolorada, Džef Veber, smatra da bi uragan mogao pogoditi Bahame i obalu Severne Karoline. Evropski modeli predvidjaju da će krenuti južnije i udariti na Floridu i države u Meksičkom zalivu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.