Američka senatorka Marija Čepel Nadal: Nadam se da će UBITI TRAMPA! Ceo svet ŠOKIRAN njenom izjavom! (VIDEO)
Foto: Print Screen Youtube

Nikson ‚‚nema pojma”

Američka senatorka Marija Čepel Nadal: Nadam se da će UBITI TRAMPA! Ceo svet ŠOKIRAN njenom izjavom! (VIDEO)

Ona je potrošila oko 20.000 dolara na negativnu kampanju protiv republikanca Džoa Adamsa, koga je pobedila u trci za Senat

Objavljeno:

OD SMRTI SU NAS DELILE SEKUNDE, TELA SU LETELA SVUDA! Stravična ispovest srpske glumica koja je bila svedok masakra u Barseloni!

Američka tajna služba istražuje komentare koje je na Fejsbuku podelila senatorka iz Misurija, demokrata Marija Čepel Nadal, piše CNN. Prema lokalnom listu ‚‚Sent Luis Post-Dispeču”, Nadal je napisala - Nadam se da će (predsednik SAD) Donald Tramp biti ubijen.

Komentar je od tada obrisan, Nadalova se izvinila i rekla da je bila isfrustrirana trenutnom političkom klimom.

Ne, ne želim da niko nikog ubije, ali on ne bi trebao biti predsednik, trebao bi biti opozvan. Neko je napisao nešto na mom Fejsbuku i odgovorila sam nečim što nije trebalo da se stavi tamo - objasnila je senatorka.

Ali, njen post nije prošao neprimećen.

foto: Print Screen Youtube

- Kancelarija Tajne službe u Sent Luisu istražuje komentare.Tajna služba istražuje sve pretnje protiv predsednika, potpredsednika i drugih zaštićenih osoba, bez obzira da li su direktne ili posredne, ili prolazni komentari - rekla je portparolka Tajne službe Kejti Milhoan u saopštenju za CNN.

Nakon ovakvog ispada, reagovali su i kolege senatori, koji su pozvali na ostavku Nadalove.

Senatorka Misurija Kler Mekaskil, demokrata, osudila je post Nadalove.

- To je nečuveno. Trebala bi dati ostavku - navela je Mekaskil u saopštenju.

foto: Print Screen Youtube

Stiven Veber, predsednik Demokratske partije Misurija rekao je da nema prostora za sugestije o političkom nasilju u Americi. Osim Mekaskilove i Vebera, i republikanski guverner Misurija Erik Gritens pozvao je na ostavku Nadalove.

Razlike postoje, ali niko ne bi trebao ohrabrivati političko nasilje. Senatorka da da ostavku! – rekao je Gritens.

Nadalova je, međutim, navela na Tviteru da nema nameru da da ostavku.

CNN ukazuje da se kontroverzni komentar pojavio u haotičnoj nedelji za SAD, nakon nemira u Šarlotsvilu, Virdžinija, oko skupa belih supremacista. U subotu se auto zaleteo u grupu kontra-demonstranata, usled čega je poginula žena, a sedmoro ljudi je povređeno. Tramp je tada kritikovan jer je osudio nasilje ‚‚na mnogim stranama”, da bi u ponedeljak osudio bele suprenaciste, a u utorak okrivio ‚‚obe strane”.

foto: Print Screen Youtube

Kako navodi ‚‚Sent Luis tudej”, Nadalova je izabrana u Senat Misurija 2004. U januaru 2015. tražila je proterivanje demokratskog guvernera Džeja Niksona zbog njegovih mera povezanih sa ubistvom crnog tinejdžera u Fergusonu 2014. Ona je u predlogu navela da Nikson ‚‚nema pojma” i poručila mu - J*** se guverneru!.

Takođe je potrošila oko 20.000 dolara na negativnu kampanju protiv republikanca Džoa Adamsa, koga je pobedila u trci za Senat. Posvađala se sa senatorom Džamilom Nešidom, demokratom, oko zakona o kontroli nad lokalnom policijskom stanicom u Sent Luisu.

(Espreso.co.rs / Izvor: blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.