TRAMP ZGROZIO CEO SVET: Pozvao ljude da se sete generala koji je navodno ubijao islamske teroriste MUNICIJOM UMOČENOM U SVINJSKU KRV!
Foto: Fonet

užas

TRAMP ZGROZIO CEO SVET: Pozvao ljude da se sete generala koji je navodno ubijao islamske teroriste MUNICIJOM UMOČENOM U SVINJSKU KRV!

Tramp je izazvao pravu buru reakcija na društvenim mrežama

Objavljeno: 07:57h

Donald Tramp je juče, posle terorističkog napada u Barseloni, u kojem je ubijeno 13 ljudi, a ranjeno više od 100, uspeo da još jednom zgrozi ceo svet, pošto je na svom tviteru objavio veoma upitan komentar.

Naime, Tramp je neposredno posle napada tvitnuo da bi "ljudi trebalo da se sete "kako je general Peršing postupao da radikalnim islamistima".

Evo celog tvita:

Proučite šta je general Peršing iz SAD radio teroristima kad ih uhvate. Nije bilo radikalnog islamskog terora u sledećih 35 godina!

Ova poruka se, tumače mediji, odnosi na trač da je Džon Peršing naredio da se muslimanski militanti na Filipinima ubijaju mecima umočenim u svinjsku krv, i da se sahranjuju zajedno sa leševima svinja. Ovo, inače, nikad nije dokazano, i konsenzus je da je reč samo o legendi.

Inače, Tramp je napisao svoj tvit u vreme kad još nije bilo potvrđeno da su napadači u Barseloni muslimanski teroristi.

Kasno sinoć ISIS je preuzeo odgovornost za krvoproliće u Barseloni.

(Espreso.co.rs/The Independent)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.