TRBUŠNJACI KAO KAMEN, LOVI RIBE GOLIM RUKAMA: Ovako izgleda kad Putin odmara na jugu Sibira! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Alexei Nikolsky

U PUNOJ SNAZI

TRBUŠNJACI KAO KAMEN, LOVI RIBE GOLIM RUKAMA: Ovako izgleda kad Putin odmara na jugu Sibira! (FOTO) (VIDEO)

Poznato je da zbog državničkih poslova ruski predsednik retko odlazi na godišnje odmore, a najradije ih, po sopstvenom priznanju, provodi u neistraženim delovima svoje zemlje ili u svojoj rezidenciji u Sočiju

Objavljeno:

Brzinom svetlosti se u ruskim medijima ovog vikenda proširila vest da je predsednik Vladimir Putin doputovao u Hakasiju, jugozapadni deo istočnog Sibira, gde će navodno provesti godišnji odmor.

Na lokalnom aerodromu „viđen“ je i njegov avion, a primećeno je i nekoliko helikoptera Federalne službe obezbeđenja, koji su, kako se pisalo, kružili nad regijom za koju se smatra da je mesto gde se ruski lider odmara.

Međutim, glasine da se Putin nalazi u Hakasiji i da će deo odmora provesti u hakasijskoj tajgi, a deo u Tuvi, ubrzo su demantovane.

„Putin nije leteo u Hakasiju“, rekao je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Portparol Kremlja je napomenuo da je u drugoj polovini ove nedelje planiran put Vladimira Putina na ruski Daleki istok, gde će 3. i 4. avgusta u Amurskoj oblasti i Burjatiji, biti u radnoj poseti.

foto: EPA/Alexei Nikolsky

- Na putu za Daleki istok predsednik je doneo odluku da se nakratko zaustavi u Južnom Sibiru, gde planira da ode na pecanje - dodao je Peskov.

Ovog leta Putin je imao desetak radnih putovanja, uključujući samit ŠOS-a u Kazahstanu, ekonomski forum u Sankt Peterburgu, susret „velike dvadesetorke“ u Hamburgu i nekoliko poseta ruskim regionima.

foto: EPA/Alexei Nikolsky

Poznato je da zbog državničkih poslova ruski predsednik retko odlazi na godišnje odmore, a najradije ih, po sopstvenom priznanju, provodi u neistraženim delovima svoje zemlje ili u svojoj rezidenciji u Sočiju.

foto: EPA/Alexei Nikolsky

Tajga mu je jedno od omiljenih mesta za odmor. Poslednji put je noć u tajgi proveo u martu ove godine, u Krasnojarskom kraju. Bio je to jednodnevni odmor na kom je planinario.

foto: EPA/Alexei Nikolsky

Ali to nije prvi put da je Putin otišao u tajgu na odmor. U sibirskoj tajgi, 300 do 400 kilometara udaljenoj od prvog naselja, proveo je i jedan od svojih rođendana, a prema kasnijem sopstvenom priznanju tu je „zaradio“ i upalu mišića.

Viđan je svojevremeno i kako peca sa knezom Albretom Drugim od Monaka i ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom.

Tokom vikenda u Sibiru, pre četiri godine, ulovio je „kapitalca“ — štuku tešku 21 kilogram. Putinu se tada na putovanju pridružio i premijer Dmitrij Medvedev, a Kremlj je saopštio da su se „Putin i Medvedev lepo družili, pričali i plivali“.

foto: EPA/Alexei Nikolsky

Još se prepričava epizoda kada je svojevremeno tadašnji ruski premijer, šetajući kroz tajgu u Republici Tuvi, skinuo sat sa ruke i poklonio ga dečaku, sinu jednog čobanina.

Opšte je poznato da je Putin čovek od akcije — on preplivava ledene sibirske reke, roni, peca i lovi, jaše konje, planinari, igra hokej na ledu, kampuje na obali reka i jezera ili skija u Krasnoj poljani. Voli prirodu, sport i životinje — pliva sa delfinima, uspavljuje tigrove, leti jedrilicom sa ždralovima i igra se sa psima.

foto: EPA/Alexei Nikolsky

Često su ga viđali i kako u trenucima odmora sa Medvedevim skija na olimpijskim stazama kod Sočija ili kako zajedno treniraju u teretani.

foto: EPA/Alexei Nikolsky

Odmori koje Putin provodi u divljinama Rusije, podjednako privlače pažnju medija kao i njegovi politički potezi. Svojevremeno su njegove fotografije na kojima nag do pojasa peca ili jaše konja komentarisali i najčuveniji zapadni mediji.

Neki su to tumačili kao pi-ar Kremlja u kome „mačo-Putin pokazuje mišiće svetu“, a drugi su prosto konstatovali da je ruski predsednik, uprkos godinama, i dalje pun snage i u vrhunskoj formi.

(Espreso.co.rs / Sputnik Srbija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.