Zavirili smo u mračne tajne interneta i nije nam se dopalo ono što smo videli! (FOTO) (VIDEO)

znate li šta je deep web?

Zavirili smo u mračne tajne interneta i nije nam se dopalo ono što smo videli! (FOTO) (VIDEO)

Deep Web je deo interneta koji konvencionalni pretraživači ne registruju. Pristup je moguć isključivo pomoću posebnog softvera
Objavljeno:

Zamislite internet kao more. Osim površine, vidljive golim okom ili pretraživačem, ispod se skrivaju i nepregledne dubine. Dobro došli na Deep Web!

Twitter
Površinski net zauzima samo 0.03% čitavog interneta. Sve ostalo je Deep Web kome je pristup moguć samo uz pomoć posebnog softvera. Procenjuje se da je veći od ovog, dostupnog, između 450 i šest hiljada puta.
Quora
Originalno se zvao The Onion Router ili skraćeno Tor. Izradila ga je 2003. američka Laboratorija za pomorsko istraživanje kao sredstvo komunikacije tajnih agenata i državnih službenika.

No, kao i svaka i novina i ova je brzo dobila novo polje primene. Svi oni koji su želeli privatnost iz pravih ili pogrešnih razloga ispunili su Deep Web.
Na Deep Webu nema cenzure - odatle je isplivao Wikileaks, kao i podaci koje je svetu obelodanio Edvard Snouden.
Quora
Mnogi mediji željni senzacionalizma mešaju Deep Web sa Dark Webom - na kome ne važe apsolutno nikakva pravila. Sve nepoželjno ovde je opšte mesto.
Dark Web je, zapravo, tek manji deo Deep Weba koji privlači pažnju zbog brojnih ilegalnih aktivnosti koje se na njemu odvijaju.
Silk Road je bila digitalna pijaca narkotika svih vrsta koju je FBI zatvorio. Tu možete da kupite i pištolj, iznajmite profesionalnog ubicu, nabavite ilegalne porno snimke. Između ostalog.
Profimedia
Naravno, ovi skriveni kanali komunikacije koriste se i u one najgore, terorističke svrhe.
Profimedia
Najveće bitke koje se trenutno u svetu vode, predaleko su od očiju potencijalnih posmatrača.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.