MAKRON NA UDARU VIKILIKSA: Objavljeno više od 21.000 mejlova iz kampanje!
Foto: Reuters

da li je zabrinut?

MAKRON NA UDARU VIKILIKSA: Objavljeno više od 21.000 mejlova iz kampanje!

Prošlog meseca francuski istražitelji su saopštili da nisu pronašli tragove ruske hakerske grupe u sajber napadu tokom Makronove kampanje

Objavljeno:

Više od 21.000 "verifikovanih" mejlova navodno povezanih sa kampanjom francuskog predsednika Emanuela Makrona objavljeno je od strane Vikiliksa.

Vikiliks je saopštio da je gomila od 21.075 mejlova od marta 2009. godine do aprila 2017. godine jedinstveno proverena u DKIM sistemu.

Kako se navodi za konekst je obezbeđena puna arhiva od 71.848 mejlova sa 26.506 priloga od 4.493 jedinstvenih pošiljaoca. Od svih mejlova 21.075 je označena zelenim verifikacionim banerom DKIM i smatra se da je velika većina autentična.

- Pošto su mejlovi često lančano povezani i obuhvataju delove jednih i drugih, obično je moguće potvrditi integritet elektronske pošte u lancu koji DKIM potvrđuje - navedeno je u izveštaju.

Makronova predsednička kampanja bila je pogođena velikim gubicima elektronske pošte uoči predsedničkih izbora 5. maja. Izborna komisija je zabranila francuskim medijima da objavljuju sadržaj mejlova koji su "procureli".

Prošlog meseca francuski istražitelji su saopštili da nisu pronašli tragove ruske hakerske grupe u sajber napadu tokom Makronove kampanje.

(Espreso.co.rs / RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.