Ruski ministar odbrane jeo SRPSKE ĆEVAPE, ALI JE ODBIO ŠLJIVOVICU! (VIDEO)
Foto: Printscreen

NE ZNA ON NIŠTA ČIM JE ŠLJIVU ODBIO...

Ruski ministar odbrane jeo SRPSKE ĆEVAPE, ALI JE ODBIO ŠLJIVOVICU! (VIDEO)

Međunarodno takmičenje u tenkovskom biatlonu započelo je danas na poligonu Alabino nadomak Moskve, kao deo Međunarodnih vojnih igara 2017. godine, na kojima učestvuje i Srbija, prenosi Tass. Ekipa iz Srbije takmičiće se u nedelju sa ekipama Kirgistana i Rusije. Takmičenje je započelo trkom između prve četiri ekipe iz Ugande, Tadžikistana, Angole i Laosa, prenosi ruska agencija

Objavljeno: 22:33h

"Ekipe iz Laosa i Ugande učestvuju u tenkovskom biatlonu po prvi put", saopštio je organizacioni komitet biatlona. Današnji takmičarski program završiće se trkom ekipa iz Azerbejdžana, Kuvajta, Mongolije i Kine. Tenkovski biatlon će trajati do 12. avgusta.

U međuvremenu, ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je štand Vojske Srbije, na kome su srpski vojni kuvari predstavili našu nacionalnu kuhinju, u okviru Međunarodnih vojnih igara. Šojgua su dočekali ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i vojni ataše pukovnik Budimir Gajić, kao i pripadnici Vojske Srbije, prenosi Sputnjik.

Šojgu je obišao i „poljske kuhinje“ drugih zemalja-učesnica, ali se gotovo najduže zadržao u razgovoru sa srpskim vojnicima. Na trpezi su bile punjene paprike, bela čorba, salate, razni mezetluci, bureci, mesa sa roštilja, štrudle, slavski kolači drugi gurmanluci. Ruski ministar se odlučio za srpsku pršutu, ražnjiće i ćevape, ali nije hteo da proba šljivovicu, jer, kako je rekao, više voli dunjevacu i pelinkovac.

Medu okupljenima su bili i studenti ruske Vojne akademije, koji uče srpski jezik i koji tokom Igara kao prevodioci pomažu srpskoj delegaciji, pa je Šojgu i njih „preslišao“.Kako se na srpskom kaže "arbuz"?, pitao je u šali ministar jednu od studentkinja, ali je naš ambasador preduhitrio i rekao "lubenica".

Šojgu je na kraju srpskoj ekipi zahvalio na srpskom jeziku: „Hvala lepo!“

Nakon što je obišao sve ekipe, ruski ministar se sa delegacijom povukao u jedan od VIP šatora, ali je ubrzo posle toga našim kuvarima stigla porudžbina da se Šojguu spreme ćevapi. U rekordnom roku bili su ispeeni i posluženi, navodi Sputnjik.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.