NJEGOVO MALENO SRCE NIJE DOČEKALO ODLUKU SUDA! Jedanaestomesečni Čarli Gard PREMINUO PRE EUTANAZIJE! (FOTO)
Foto: Fonet

BEBA O KOJOJ BRUJI SVET

NJEGOVO MALENO SRCE NIJE DOČEKALO ODLUKU SUDA! Jedanaestomesečni Čarli Gard PREMINUO PRE EUTANAZIJE! (FOTO)

Čarlijevi roditelji ranije su od bolnice tražili mogućnost da dete odvedu na eksperimentalno lečenje u Sjedinjene Američke Države, što su odbili britanski sudovi i Evropski sud za ljudska prava jer prema njihovom mišljenju to nije u interesu deteta

Objavljeno:

Preminuo je jedanaestomesečni dečak Čarli Gard, koji se nalazio usred spora u vezi sa svojim daljim tokom lečenja, čija priča je obišla svet. Bio je prebačen u hospis, prema odluci suda, koji je takođe odlučio da dečačić mora na eutanaziju.

Jedanaestomesečni dečak koji je patio od veoma retkog genetskog poremećaja koji izaziva oštećenje mozga i slabljenje mišića, bio je predmet sukoba između njegovih roditelja i londonske bolnice koja ga je lečila. Dečak nije mogao da diše bez aparata, da vidi, čuje i guta.

SUD ODLUČUJE GDE ĆE OVAJ BEBAC UMRETI! Ceo svet tuguje zbog malog Čarlija - pitanje je dana kad će ga isključiti sa aparata! (FOTO)

foto: Fonet

Vest o borbi njegovih roditelja obišla je svet.

Roditelji su očajnički pokušavali da sa bolnicom postignu dogovor koji bi im omogućio da s njim provedu nekoliko dana van bolnice pre nego što dečak bude isključen sa aparata, govorivši da je to njegova poslednja želja. Međutim, roditelji nisu uspeli da pronađu tim za intenzivnu negu od 24 sata, koji bi bebu održavao u životu, pa je prebačen u hospis u četvrtak, gde je narednog dana i umro.

VAŠA BEBA MORA DA UMRE! Sud je ovim mladim roditeljima izrekao NAJJEZIVIJU presudu ikada (FOTO)

Čarlijevi roditelji ranije su od bolnice tražili mogućnost da dete odvedu na eksperimentalno lečenje u Sjedinjene Američke Države, što su odbili britanski sudovi i Evropski sud za ljudska prava jer prema njihovom mišljenju to nije u interesu deteta.

foto: EPA

Roditelji su prikupili 1,4 milion funti donacija, što je bilo dovoljno za odlazak u SAD i za samu terapiju. Međutim, lekari u dečjoj bolnici u Londonu, u kojoj se Čarli lečio, doneli su odluku da dečak treba "dostojanstveno da umre", a lekarsku odluku potvrdili su i sudovi u Velikoj Britaniji.

Roditelji su se nadali da će im sud u Strazburu izaći u susret, ali je Evropski sud za ljudska prava odbacio njihovu žalbu.

Lekari i dalje stoje pri stanovištu da je produžavanje tretmana neopravdano, jer dete pati, što su prošlog petka naveli u saopštenju.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.