BARIKADE I KAMENICE: Protest protiv Madura paralisao Venecuelu! (FOTO)
Foto: EPA/Miguel Gutierrez

NE ODUSTAJU

BARIKADE I KAMENICE: Protest protiv Madura paralisao Venecuelu! (FOTO)

Stanovnici Karakasa su u utorak, na sopstvenu inicijativu, blokirali ulice kako bi izrazili frustracije uoči generalnog štrajka u znak protesta zbog insistiraja vlade da izmeni ustav te zemlje

Objavljeno:

Ulice širom Venecuele danas su bile puste i po njima su postavljene barikade zbog štrajka koji su sazvali protivnici predsednika Nikolasa Madura tražeći raspisivanje predsedničkih izbora i odustajanje od novog kongresa za koji strahuju da će "učvrstiti diktaturu".

Rojters prenosi i da su zatvorena mnoga preduzeća na dan kada opozicija poziva na 24-očosavno zaustavljanje rada širom zemlje od šest sati ujutru kako bi se pojačao pritisak na vladajuću Socijalističku partiju.

- Dobro je počelo. Nema kretanja, sve je zatvoreno, i svi moramo da uradimo najviše što možemo da se otarasimo ovog tiranina - rekao je učesnik protesta Migel Lopez (17).

Opozicija je pozvala građane na štrajk, nakon što je prošlog vikenda na nezvaničnom referndumu gotovo trećina građana Venecuele glasala protiv predsednika Madura i njegovih planova da 30. jula održi glasanje radi formiranja Ustavotvorne skupštine koja bi izmenila postojeći ustav, preneo je AFP.

foto: Reuters

Predsednik SAD Donald Tramp je saopštio je da SAD "neće stajati po strani dok se Venecuela raspada" i poručio da će, ako vlada predsednika Nikolasa Madura nametne svoju Ustavotvornu skupštinu referendumom 30. jula, Vašington preduzeti "snažne i brze ekonomske akcije".

foto: Reuters

Madurov plan osudili su i Evropska unija, Ujedinjene nacije, Organizacija američkih država i katolička crkva.

foto: EPA/Miguel Gutierrez

Stanovnici Karakasa su u utorak, na sopstvenu inicijativu, blokirali ulice kako bi izrazili frustracije uoči generalnog štrajka u znak protesta zbog insistiraja vlade da izmeni ustav te zemlje.

foto: Reuters

Blokade puteva paralisale su veći deo prestonice, a zaustavljene su i pojedine autobuske linije, preneo je AP.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.