DŽON MEKEJN IMA RAK MOZGA: Amerika u šoku, Obama i Tramp mu poslali snažne poruke
Foto: Reuters

teška bolest senatora

DŽON MEKEJN IMA RAK MOZGA: Amerika u šoku, Obama i Tramp mu poslali snažne poruke

Mekejn je otišao u Kliniku Majo u Finiksu da ispita ugrušak koji mu se pojavio u levom oku, a lekari su mu utvrdili glioblastom, jedan od najagresivnijih tumora

Objavljeno: 20.07.2017. 06:23h
  • 13

Republikanski senator Džon Mekejn, ratni heroj SAD i jedan od najpoštovanijih političara u Americi, ima agresivni rak mozga, utvrđeno je na pregledima. 

Mekejn je otišao u Kliniku Majo u Finiksu da ispita ugrušak koji mu se pojavio u levom oku, a lekari su mu utvrdili glioblastom, jedan od najagresivnijih tumora. 

- Senator i njegova porodica razmišljaju o daljoj terapiji zajedno sa timom sa Majo klinike. Hemioterapija i zračenje su moguće opcije - saopštio je Mekejnov tim. 

Mekejnova ćerka Megan potvrdila je vesti, i nazvala ih je "šokom" za celu porodicu. 

- Ovo je poznato iskustvo za nas, imajući u vidu tatinu prethodnu borbu sa rakom. Nećete biti iznenađeni, ali najmirniji i najsigurniji među nama je moj tata - napisala je Megan. 

Mekejn je ranije pobedio rak. Tokom kampanje 2008. godine, kad je bio predsednički kandidat, otkrio je da je pobedio 4 maligna melanoma, koji su mu odstranjeni 1993, 2000. i 2002. godine. 

Ceo politički establišment SAD je izrazio podršku Mekejnu (80), koji je na čelu komiteta Kongresa za oružane snage. 

Predsednik Donald Tramp je napisao da su on i Melanija uz Mekejna sa mislima i molitvama. 

- Ozdravi brzo - napisao je Tramp. 

Bivši predsednik Barak Obama nazvao je Mekejna "jednim od najhrabrijih boraca koje poznaje", i napisao na tviteru "rak ne zna ko mu je protivnik". 

(Espreso.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media