DŽON MEKEJN IMA RAK MOZGA: Amerika u šoku, Obama i Tramp mu poslali snažne poruke
Foto: Reuters

teška bolest senatora

DŽON MEKEJN IMA RAK MOZGA: Amerika u šoku, Obama i Tramp mu poslali snažne poruke

Mekejn je otišao u Kliniku Majo u Finiksu da ispita ugrušak koji mu se pojavio u levom oku, a lekari su mu utvrdili glioblastom, jedan od najagresivnijih tumora

Objavljeno: 06:34h

Republikanski senator Džon Mekejn, ratni heroj SAD i jedan od najpoštovanijih političara u Americi, ima agresivni rak mozga, utvrđeno je na pregledima.

Mekejn je otišao u Kliniku Majo u Finiksu da ispita ugrušak koji mu se pojavio u levom oku, a lekari su mu utvrdili glioblastom, jedan od najagresivnijih tumora.

- Senator i njegova porodica razmišljaju o daljoj terapiji zajedno sa timom sa Majo klinike. Hemioterapija i zračenje su moguće opcije - saopštio je Mekejnov tim.

Mekejnova ćerka Megan potvrdila je vesti, i nazvala ih je "šokom" za celu porodicu.

- Ovo je poznato iskustvo za nas, imajući u vidu tatinu prethodnu borbu sa rakom. Nećete biti iznenađeni, ali najmirniji i najsigurniji među nama je moj tata - napisala je Megan.

Mekejn je ranije pobedio rak. Tokom kampanje 2008. godine, kad je bio predsednički kandidat, otkrio je da je pobedio 4 maligna melanoma, koji su mu odstranjeni 1993, 2000. i 2002. godine.

Ceo politički establišment SAD je izrazio podršku Mekejnu (80), koji je na čelu komiteta Kongresa za oružane snage.

Predsednik Donald Tramp je napisao da su on i Melanija uz Mekejna sa mislima i molitvama.

- Ozdravi brzo - napisao je Tramp.

Bivši predsednik Barak Obama nazvao je Mekejna "jednim od najhrabrijih boraca koje poznaje", i napisao na tviteru "rak ne zna ko mu je protivnik".

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.