NAPADAO SAMO ŽENE: Novi detalji krvavog pira u Hurgadi, Egipćanima vikao da njih neće dirati! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)
Foto: print screen twitter / @Daily_Express

KRVNIK IZ EGIPTA

NAPADAO SAMO ŽENE: Novi detalji krvavog pira u Hurgadi, Egipćanima vikao da njih neće dirati! (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

Dve žene su ubijene, a četvoro je povređeno u napadu, ali mnogo zabune bilo je oko nacionalnosti žrtava

Objavljeno: 14:14h

Juče popodne na plaži poznatog egipatskog letovališta Hurgada muškarac naoružan nožem ubio je dve žene, a ranio četiri. Dan nakon napada u medijima su izašli novi detalji o samom napadu i napadaču, kao i žrtvama.

OVO JE MONSTRUM KOJI JE NAPAO TURISTE U HURGADI? Nakon smrtonosnog pira, STRPALI SU GA U KAVEZ! (FOTO)

Kako navodi Dejli mejl, napadač je prvo ubio dve žene i ranio još dve, a potom otplivao do druge plaže na kojoj je ranio još dve žene. Nemački list "Bild" navodi da je napadač 27-godišnji student koji već ima kriminalni dosije.

Britanski list navodi da je napadač kao mete birao isključivo žene, dok svedoci sa lica mesta kažu da je, pre nego što je krenuo u svoj krvavi pir, vikao da ne želi da napada Egipćane. Napadača je savladalo hotelsko osoblje koje ga su ga zatvorili u kavez.

Motiv napada nije poznat. Nekoliko lokalnih medija prenelo je da je reč o mentalno obolelom čoveku, dok drugi podsećaju da u Egiptu postoje aktivne ćelije ISIS-a koji su sličan metod napada već primenjivale u nekoliko napada širom Evrope.

Ministastvo unutrašnjih poslova Egipta nije se oglašavalo o samom motivu, a u saopštenju u kome je navedno da je napadač uhapšen piše da motiv tek treba da bude utvrđen.

Ko su žrtve?

Dve žene su ubijene, a četvoro je povređeno u napadu, ali mnogo zabune bilo je oko nacionalnosti žrtava.

Prva vest, koju su juče tokom dana preneli gotovo svi svetski portali je da su u napadu ubijene sve Ukrajinke, ali je kasnije tokom večeri utvrđeno da je ipak reč o ženama nemačke nacionalnosti, što su potvrdile i nemačke vlasti.

Još veću zabunu izazvala je nacionalnost povređenih. Prva vest koju su srpski mediji obajvili je da u napadu nema povređenih Srba, pozivajući se na srpsku ambasadu u Kairu. Međutim, ubrzo se pojavila vest da je u napadu povređeno troje srpskih turista i jedna žena iz Poljske.

Većina srpskih medija koji su preneli ovu informaciju pozivali su se na agenciju AP, koja ubrzo je potom ponovo obajavila vest o povređenim tursitima, ali ne navodeći njihovu nacionalost.

Agencija Rojters, pozivajući se na reči Mohameda El-Hamzavija, bezbednosnog zvaničnika oblasti, objavila je da su povređene četiri Čehinje.

(Espreso.co.rs / Izvor: blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.