PRE TRAMPA MERKELOVA: Makron otvorio Fracusko-nemački samit uz dečije igre! (FOTO)
Foto: Reuters

SRDAČAN SUSRET

PRE TRAMPA MERKELOVA: Makron otvorio Fracusko-nemački samit uz dečije igre! (FOTO)

Sastanak dva kabineta se održava u Jelisejskom palati, dok se istovremeno i predsednik SAD Donald Tramp nalazi u Parizu kao počasni gost povodom Dana Bastilje

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel otvorili su danas 19. po redu godišnji Samit dve zemlje u čijem središtu će biti bezbednost, odbrana i unapređenje evropskog projekta u vreme neizvesnosti.

Makron je uoči sastanka poručio da Nemačka treba da podstakne više privatnih i javnih investicija širom Evrope.

On je u intervjuu medijskoj grupi Funke rekao da Nemačka treba da zahvali za svoju ekonomsku snagu "delom lošem stanju u evrozoni i slabosti drugih nacionalnih privreda".

Prema njegovim rečima, između Nemačke i njenih suseda postoji ekonomska i komercijalna neravnoteža, ali i zajednička odgovornost za razvoj evrozone.

foto: Fonetap

- Nemačka mora da se pokrene, baš kao i Francuska - naveo je Makron.

Sastanak dva kabineta se održava u Jelisejskom palati, dok se istovremeno i predsednik SAD Donald Tramp nalazi u Parizu kao počasni gost povodom Dana Bastilje.

foto: Reuters

Uprkos ozbiljnim temama, Merkel i Makron počeli su razgovore uz dečije igre u jednom centru u Parizu gde se deca iz Berlina druže sa mladim Parižanima.

foto: AP

Tamo su odgovarali na ozbiljna pitanja o integraciji i religiji, ali i dobacivali loptama predstavljajući se na svom jeziku.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.