Nujork tajms: Rusija želela da "pomogne" Trampu u kampanji!
Foto: AP

hteli pomoć

Nujork tajms: Rusija želela da "pomogne" Trampu u kampanji!

Tramp junior je naveo da je bio zainteresovan za informacije koje bi bile štetne po Hilari Klinton, ali ne i da je mislio da je Veselnitskaja povezana sa Kremljom

Objavljeno:

Pre nego što se sastao sa ruskim advokatom povezanim s Kremljom kako bi dobio podatke koji su mu obećani o Hilari Klinton, sin američkog predsednika Donald Tramp junior je obavešten elekstonskom poštom da je taj materijal deo napora Vlade Rusije da pomogne njegovom ocu u predsedničkoj kampanji, preneo je američki list Njujork tajms.

Tramp junior je o tome obavešten u mejlu koji mu je poslao publicista i nekadašnji tabloidni reporter Rob Goldstoun, piše list, pozivajući se na saznanja tri neimenovane osobe.

Sastanak Trampa juniora, ruskog advokata Natalie Veselnitskaje i šefa predsedničke kampanje Pola Manaforta organizovan je po zahtevu Goldstouna, koji je porodično povezan sa Trampovim poslovanjem, navela je agencija AP.

TENZIJE SE NE SMIRUJU: Moskva planira da protera 30 američkih diplomata!

Goldstoun je u ponedeljak potvrdio agenciji AP da je organizovao sastanak u ime svog klijenta, ali nije obelodanio sadržaj mejla o kojem je pisao Njujork tajms.

Tramp junior je naveo da je bio zainteresovan za informacije koje bi bile štetne po Hilari Klinton, ali ne i da je mislio da je Veselnitskaja povezana sa Kremljom.

U poruci koju je Goldstoun uputio Trampu junioru, a o kojoj je pisao Njujork tajms, ukazuje se da je Vlada Rusije izvor potencijalno štetne informacije.

List Njujork tajms počeo je u subotu da izveštava o sastanku koji je održan u junu 2016. godine u "Trampovoj kuli" u Njujorku.

foto: Reuters

Advokat Trampa juniora, Alan Futerfas rekao je da njegov klijent nije učinio ništa loše i da je spreman na saradnju sa istražiteljima ako bude pozvan.

Najstariji sin američkog predsednika potvrdio je tokom vikenda da se sastao sa jednim ruskim advokatom ubrzo pošto je njegov otac dobio republikansku nominaciju za predsedničku kandidaturu, dodavši da se nadao da će dobiti informacije koje bi pomogle u kampanji.

Tramp junior je pristao na sastanak nakon što mu je obećano da će dobiti informacije koje su štetene po Trampovu tadašnju rivalku, kandidatkinju demokrata Hilari Klinton.

foto: Reuters

Natalija Veselnitskaja je navodno na sastanku tvrdila da ima informaciju da "pojedinci povezani sa Rusijom finansiraju Demokratski nacionalni komitet" i podržavaju Hilari Klinton.

- Nikakvi detalji o podržavanju nisu dati niti ponuđeni. Vrlo brzo je postalo jasno da ona nema značajne informacije - rekao je najstariji sin američkog predsednika.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.