VATIKAN ODLUČIO: Zabranjuju hleb bez glutena za pričest!
Foto: AP

nova pravila i za vino

VATIKAN ODLUČIO: Zabranjuju hleb bez glutena za pričest!

Uvedene su nove smernice koje uključuju zabranu bezglutenskog hleba, jer se može kupiti preko interneta. Cena jedne kutije manja je od 10 dolara, dok se paketi mini hleba mogu kupiti po ceni od 6 dolara

Objavljeno:

Stižu novosti iz Vatikana koje bi mogle uzburkati strasti. Naime, iz hrišćanske prestolnice objavili su da se zabranjuje upotreba hleba bez glutena tokom obreda Svete pričesti. Bezglutenski hleb može se kupiti putem interneta i to po ceni od 10 dolara za pedeset šnita.

Kardinal Robert Sarah iz vatikanske Kongregacije za božansko poštovanje i disciplinu sakramenata, koji obrađuje poslove koji se odnose na verske prakse tokom mise, rekao je da je odluka donesena kako ljudi ne bi kupovali hleb koji "se nudi po jeftinim cenama".

NISU SE DŽABE SASTAJALI: Trampov i Putinov prekid vatre u Siriji izdržao ceo dan!

Iako je bezglutenski hleb zabranjen, genetski modifikovane alternative s niskim glutenima su prihvatljive sve dok postoji dovoljno proteina u pšenici koji ne izazivaju zavisnost. Osimhleba za hostiju, stižu nova pravila i za vino.

- Zabranjeno je koristiti vino sumnjive autentičnosti i porekla - rekao je kardinal Sarah i naglasio da je dodavanje voća i šećera "teško zlostavljanje" svete hrane i pića.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.