ANARHIJA U HAMBURGU: Vodeni topovi, baklje i zapaljeni automobili, povređeno 156 policajaca! (VIDEO)
Foto: Reuters

opšti haos u gradu

ANARHIJA U HAMBURGU: Vodeni topovi, baklje i zapaljeni automobili, povređeno 156 policajaca! (VIDEO)

Demonstranti su, kako javlja AFP, postavili barikade i palili automobile, a grupa njih je opkolila hotel u kom se nalazi prva dama SAD Melanija Trampa. Agencije javljaju da je napadnuto i obezbeđenje hotela u kojem je smešten Vladimir Putin

Objavljeno: 16:58h

Danas je i zvanično počeo samit G20, a demonstranti već drugi dan na ulicama Hamburga poretstuju. Nakon burne noće, kamenica i suzavca na stotine demonstranata je i jutros izašlo na ulice.

Oni su želeli da spreče zvaničnike da stignu na samit tako što su seli na ulice i blokirali ih. Jake snage policije pod punom opremom se nalaze na ulicama, a jutros pokušali vodenim topovima da rasteraju demonstrante.

SVE SPREMNO ZA G20: Merkelova dočekuje zvaničnike, Tramp s nestrpljenjem čeka Putina! (FOTO) (VIDEO)

Video koji se pojavio na Tviteru pokazuje brutalnost policije koja je na nasilan način pokušala da skloni ljude sa ulica. Kako prenose mediji, u toku su hapšenja demonstranata.

Prema poslednjim informacijama, u okršajima sa demonstrantima povređeno je 156 policajaca.

Pod sloganom #WelcomeToHell zapaljeni su automobili u jednoj ulici.

Demonstranti su, kako javlja AFP, postavili barikade i palili automobile, a grupa njih je opkolila hotel u kom se nalazi prva dama SAD Melanija Trampa. - Od policije nismo dobili bezbednosnu propusnicu kako bismo mogli da napustimo hotel - rekla je njena portparolka. Ranije su demonstranti sedeli duž rute kojom je trebalo da prođe američki predsednik, a policija ih je rasterala.

Nemački tabloid „Bild“ saopštio je da je napadnuto obezbeđenje hotela u Hamburgu u kojem su odseli predsednik Rusije, premijer Australije Malkolm Ternbul i predsednik Južne Koreje Mun Džae In.

Policija je revidirala bilans noćašnjih okršaja s demonstrantima u tom gradu, i navela da je bilo 111 povređenih policajaca, 29 osoba je privedeno, a 15 zadržano u pritvoru, prenosi nemačka agencija DPA.

Četiri policijska helikoptera nadleću grad. Televizija NTV pokazala je pored izgorelih vozila i polomljene izloge radnji i drugu štetu od sinoćnih okršaja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.