Dele đacima koji nemaju: Ovako se Ameri pomažu među sobom! (FOTO) (VIDEO)

Principi na delu

Dele đacima koji nemaju: Ovako se Ameri pomažu među sobom! (FOTO) (VIDEO)

Akcija jedne škole u Vašingtonu koja je omogućila siromašnim učenicima da uzmu sve što im je potrebno, od osnovnih životnih namirnica do odeće i obuće
Objavljeno:

Jedna srednja škola u Vašingtonu osmislila je anonimnu sobu u kojoj siromašni učenici, mogu uzeti hranu, higijenske potrebštine, školski pribor, pa i odeću. Krenulo je kao jednodnevna akcija podele peciva, jer su u školi primetili da učenici nemaju novca za hranu. Nakon toga počeli su da ih ispituju imaju li možda pastu za zube ili četkicu, a kada je škola videla da hrana nije jedino šta im nedostaje, krenuli su u ovu, pa možemo je reći, humanitarnu akciju.

printscreen
Kako bi dobili pomoć, srednjoškolci moraju da se obrate svojim učiteljima, pedagozima ili nekome iz administracije, a on će ih odvesti u nabavku najpotrebnijih stvari. - Nekima od naših studenata je potrebno puno toga, ali oni ne žele da pričaju o tome. Situacija se menja kada razviju odnos sa savetnikom ili profesorom i kada ih tretirate na profesionalan način i sa iskrenom pažnjom, to pomaže u izgradnji njihovog samopoštovanja - kažu iz ove škole. Na ovaj način, poručuju, niko od njihovih učenika ne ode kući gladan i zadovoljene su im osnovne potrebe, a osim toga, jačaju i zajedništvo unutar škole. Takođe, vode računa o punjenju polica uoči produženog vikenda, kako im učenici ne bi više dana ostali bez osnovnih potrepština. Nakon šest nedelja delovanja procenjuju da je 15 posto njihovih učenika koristilo tu pomoć. (Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.