NOVI NAPAD: Rusi gađali teroriste „nevidljivim“ raketama! (VIDEO)
Foto: Profimedia/Ilustracija

stelt tehnologija

NOVI NAPAD: Rusi gađali teroriste „nevidljivim“ raketama! (VIDEO)

Kako su naveli u Ministarstvu odbrane, bombardovanje je izvedeno visokopreciznim raketama Iks-101 sa udaljenosti od hiljadu kilometara

Objavljeno: 17:01h

Ruski Tu-95MS poleteli su sa aerodroma Engels, izvršili punjenje goriva u vazduhu i izveli napad najnovijim krstarećim raketama Iks-101 po objektima terorista DAEŠ-a na granici provincija Hame i Homsa u Siriji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

- Za vreme udara uništena su tri skladišta naoružanja i municije, ako i komandni centar terorista u području grada Akerbata, što potvrđuju podaci objektivne kontrole - saopštio je vojni resor.

Kako su naveli u Ministarstvu odbrane, bombardovanje je izvedeno visokopreciznim raketama Iks-101 sa udaljenosti od hiljadu kilometara.

- Bombardere su pokrivali ruski lovci Su-30SM bazirani na aerodromu Hmejmim. Nakon uspešne realizacije borbenih zadataka svi ruski avioni su se vratili na svoje baze - saopštili su u Ministarstvu.

Iks-101 - najnovija ruska strateška krstareća raketa vazdušnog baziranja - napravljena je uz pomoć savremenih stelt tehnologija. Opseg pogađanja cilja iznosi 4,5 kilometara.

Ova raketa može da nosi nuklearnu bojevu glavu.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.