Maduro: Napali su Vrhovni sud, to je teroristički udar protiv vlade!
Foto: EPA

smiren, ali ljut

Maduro: Napali su Vrhovni sud, to je teroristički udar protiv vlade!

- Moglo je da bude na desetine mrtvih - kazao je Maduro, prenosi Rojters

Objavljeno:

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je ukradeni policijski helikopter ispalio dve granate na zgradu Vrhovnog suda u Karakasu, ističući da je sprečen teroristički napad čiji je cilj bio njegovo svrgavanje s vlasti.

- Aktivirao sam celokupne oružane snage da brane mir. Pre ili kasnije, pronaći ćemo taj helikopter i one koji su izvršili napad - rekao je Maduro u utorak uveče u govoru iz predsedničke palate.

foto: Fonet

Maduro (54) je naveo da u napadu niko nije povređen i da jedna od ispaljenih granata nije eksplodirala.

- Moglo je da bude na desetine mrtvih - kazao je Maduro, prenosi Rojters. Prema njegovim rečima, helikopter je kružio i iznad zgrada ministarstva pravde i unutrašnjih poslova.

Maduro tvrdi da je helikopterom upravljao pilot koji je radio za bivšeg ministra pravde i unutrašnjih poslova Migela Rodrigesa Toresa. AP navodi da je Madurov govor prenosila uživo televizija i da je predsednik Venecuele u nekim delovima govorio smireno, a u nekim ljutito.

foto: Fonet

Ranije u utorak, Maduro je ponovio tvrdnje da postoje pokušaji državnog udara, koje podržavaju SAD, upozorivši američkog predsednika Donalda Trampa da će se Venecuela protiv toga boriti, prenosi AFP.

foto: Reuter

- Ako Venecuela bude uvučena u haos i nasilje...borićemo se - poručio je Maduro pristalicama.

U govoru se obratio i Trampu rečima: Vi ste odgovorni za obuzdavanje ludila desnice u Venecueli.

foto: Fonet

Maduro je više puta izneo tvrdnje da su SAD odgovorne za lošu političku situaciju i ekonomsku krizu u njegovoj zemlji. U poslednja tri meseca u sukobima na demonstracijama protiv Madura poginulo je 76 osoba.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.