620 SRBA POSTALI GRAĐANI SVEMIRSKE NACIJE ASGARDIJE: Evo šta sve nude svemirci i kakav im je Ustav! (VIDEO)
Foto: Printscreen

hit ideja

620 SRBA POSTALI GRAĐANI SVEMIRSKE NACIJE ASGARDIJE: Evo šta sve nude svemirci i kakav im je Ustav! (VIDEO)

Ne sudite prebrzo, možda je ovo nova sila!

Objavljeno: 19:02h

Dr.Igor Ašurbejli pokrenuo je projekat koji je definitivno neviđen do sada. Reč je, kako kaže, o globalnom, ujedinjujućem i humanitarnom projektu.

Asgardija - svemirska nacija.

Reč je, kako navodi osnivač ove nacije, o novoj zemlji, čije ime predstavlja mitološki grad, a ideja je ostvarivanje večite želje čoveka, da napusti Zemlju i prošire se u svemiru.

Ovaj čovek tvrdi da će ona biti punopravna i nezavisna nacija, i buduća članica UN koja će imati himnu, zastavu i ambasade.

Suštinska ideja je "mir u svemiru", i prevencija da se sukobi na Zemlji premeste tamo.

Ovo je, navodi on i filozofski koncept koji služi svima, bez obzira na bogatstvo, zemlju rođenja, religiju, naciju...

On napominje da danas samo 20-ak zemalja ima svoje prisustvo u svemiru, i da zakonom treba sprečiti njihov monopol nad njim, kako bi svi profitirali od dobara koje svemir pruža.

On dalje objašnjava da će, kada Asgardija postane članica UN, pitanje državljanstva postati "vruća tema".

Prvi državljani biće verovatno oni koji se bave svemirskim istraživanjem, ali i investitori u ovom polju, ali će specijalni tretman imati oni koji se prijave za prvi satelit koji će lansirati.

foto: Printscreen

Asgardija se neće mešati u odnose zemaljskih država, i zalaže se za kreiranje univerzalnog svemirskog zakona koji će zameniti trenutni, internacionalni zakon.

Inače, funkcija ove nacije je, kako se dalje objašnjava da zaštiti Zemlju od opasnosti koje bi mogle da nam dođu iz svemira, da stavi svemirski prostor u mirnu i korisnu upotrebu, i da u njemu postavi naučne baze za istraživanje koje bi donele benefit svima, naročito onim zemljama koje nemaju svoje prisustvo u univerzumu.

Imaju i svoje tehnološke osnove u vidu satelita koje će slati u svemir, i za sada, kako stoji na sajtu, finansiraju se isključivo od svojih članova.

- Mi ne prodajemo parčiće zemljišta na Mesecu, ne prodajemo ništa, sačekaćemo da se dokaže ideja koju zastupamo, da lansiramo opremljeni satelit u svemir, i tek tada ćemo pričati o budžetu stoji na sajtu ove nacije.

Tu je i kompletan Ustav, koji doduše još nije usvojem, sastav Vlade, objašnjenje kako će funkcionisati parlament.

Ako vam sve ovo zvuči samo kao smešna priča, reći ćemo vam samo da je osnivač Asgardije ruski naučnik i biznismen, doktor nauka, po struci inženjer, i za sada ga prati preko 250.000 Asgardijanaca.

Na čelu je kompanije Socium, koja tvrdi da zapošljava 10.000 ljudi širom sveta, i čije je slogan "preko Sociuma do zvezda".

Dobitnik je mnoštva nagrada, a jedno od njih je i UNESKOVA nagrada za doprinos razvoju nanonauke i nanotehnologija ali i priznanja od države Rusije za doprinos nauci.

Inače, preko 600 Srba želi da bude deo ove, nove nacije.

foto: Printscreen

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.