JEZIVE SLIKE: Procurili snimci premlaćivanja iz severnokorejskog zatvora! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Salt

NEMAJU MILOSTI

JEZIVE SLIKE: Procurili snimci premlaćivanja iz severnokorejskog zatvora! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Snimak je procurio samo nekoliko dana nakon smrti američkog studenta Ota Varmbira, a Severna Koreja odbacuje optužbe o zlostavljanju

Objavljeno:

U javnost su "procurili" šokantni snimci iz severnokorejskih zatvora, u kojima zatvorenici nakon mučenja neretko priznaju zločine koje nisu počinili.

Na snimku iz 2012, koji je objavio news.com, vidi se premlaćivanje žene koja je optužena za seks s muškarcima iz Kine i Južne Koreje, i mučenje jednog muškarca.

Snimak je procurio samo nekoliko dana nakon smrti američkog studenta Ota Varmbira. On je umro nakon što je pušten iz severnokorejskog zatvora u stanju kome.

UČINIO SAM NAJVEĆU GREŠKU U SVOM ŽIVOTU, ALI JA SAM SAMO ČOVEK: Šta se zaista desilo nesrećnom studentu u Severnoj Koreji? (VIDEO) Lekari u Virdžiniji potvrdili su kako je Varmbir pretrpeo ozbiljne povrede mozga i sumnjaju da su nastale kao posledica kardiopulmonalnog zastoja koji je prekinuo dovod krvi u mozak, a to se dogodilo dok je bio u pritvoru. Severna Koreja odbacila je optužbe o zlostavljanju 22-godišnjeg Varmbira dok je bio u pritvoru i u izveštaju osudila "neutemeljeno mišljenje prema kojem je umro od mučenja i zlostavljanja tokom navikavanja na prisilan rad". U istom izveštaju rečeno je kako su ga lekari "vratili u život" nakon što je njegovo "srce gotovo stalo", ali drugih detalja o njegovim zdravstvenim problemima nije bilo.

Severna Koreja - crna rupa za ljudska prava

Human Right Watch osudio je severnokorejski režim i postupanje prema zatvorenicima.

- Niko nije mogao predvideti da će Varmbiera zlostavljati vlast Sjeverne Koreje onako kako zlostavlja svoje građane i zatvorenike koji su nelojalni vođi Kim Džong-unu. Oni često od premlaćivanja i zlostavljanja umiru u zatvorima - izjavio je Fil Robertson, zamenik upravnika Odseka za ljudska prava.

Dodao je kako je Severna Koreja "crna rupa u kojoj ne postoje prava ni za građane te zemlje, ni za strance".

Upozorenje: Snimak je uznemirujućeg sadržaja!

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.