UČINIO SAM NAJVEĆU GREŠKU U SVOM ŽIVOTU, ALI JA SAM SAMO ČOVEK: Šta se zaista desilo nesrećnom studentu u Severnoj Koreji? (VIDEO)
Foto: Printskrin / Jutjub

ŠTA JE ISTINA?

UČINIO SAM NAJVEĆU GREŠKU U SVOM ŽIVOTU, ALI JA SAM SAMO ČOVEK: Šta se zaista desilo nesrećnom studentu u Severnoj Koreji? (VIDEO)

Nedelju dana kasnije mladić je umro, a njegova je porodica okrivila "užasno mučenje i zlostavljanje" koje je navodno doživeo u Severnoj Koreji.

Objavljeno:

Nakon potresne vesti o smrti 22-godišnjeg studenta Otta Warmbiera, oslobođenog nakon 17 meseci pritvora u Severnoj Koreji, celi svet se pita što mu se zapravo tamo dogodilo.

Na internetu je objavljen snimak Otta i grupe prijatelja kako uživaju u zimskim praznicima u Severnoj Koreji, posljednji snimak pre hapšenja nesrećnog američkog studenta.

OVO JE VAŠA POSLEDNJA ŽRTVA: Tramp nikad nije bio ovako besan, uputio strašnu poruku Kim Džong-unu!

"Ovo je Otto kojeg znam i volim. Ovo je moj brat", napisao je Austin Warmbier, koji je objavio video snimljen tokom trodnevnog putovanja studenata krajem 2015. godine.

Dva meseca kasnije objavljen je drugi snimak mladića koji u suzama preklinje vladu Severne Koreje za oprost. Otto je zahvalio vladi na "prilici da se izvini za svoj zločin, moli za oproštaj i pomoć u spašavanju vlastitog života".

"Ovo je najveća greška u mom životu, ali ja sam samo čovek".

Student je izjavio da je pokušao ukrasti propagandni poster iz hotela u Pjongjangu kao "uspomenu za jednu američku crkvu, uz dopuštenje američke vlade, kako bi narušio radnu etiku i motivaciju korejskog naroda".

U suzama je rekao: "Počinio sam najveću grešku u svom životu, ali ja sam samo čovek". Nakon 17 meseci zatočeništva, Otto je vraćen u SAD 13. juna, ali tada je već bio u komi i nije mogao komunicirati zbog ozbiljnih oštećenja na mozgu.

Doktori nisu uspeli utvrditi tačan uzrok smrti: Severna Koreja laže

Nedelju dana kasnije mladić je umro, a njegova je porodica okrivila "užasno mučenje i zlostavljanje" koje je navodno doživeo u Severnoj Koreji.

Svetski mediji nagađaju da nikada nećemo saznati što mu se zaista tamo dogodilo. Severna Koreja je izjavila da je zaražen botulizmom pa je pao u komu nakon što je uzeo tabletu za spavanje. Međutim, doktori koji su ga pregledali nakon povratka u SAD ne veruju u ovu priču.

Medicinskim pregledom je utvrđeno da je Otto uprkos komi bio dobro uhranjen kada je vraćen u Ohio. Testovi nisu otkrili puno o njegovom stanju, ali doktori su izjavili da nije bilo znakova telesnog nasilja ili zlostavljanja, kao ni botulizma.

Doktori su takođe rekli da nije reagovao na nikakve nadražaje te nije pokazivao znakove razumevanja jezika ili svesti o svojoj okolini. Pretrpeo je "značajna oštećenja moždanog tkiva", uobičajena kod pacijenata koji dožive srčani udar ili zastoj disajnih puteva.

Otto je bio "briljantan mladić s beskrajnim entuzijazmom za život"!

Otto je odrastao u Cincinnatiju u porodici sa troje dece i oduvek je bio popularan kao vrlo inteligentan učenik, izabran za kralja srednjoškolske mature, na kojoj je održao završni govor.

Upisao se na Univerzitet u Virginiji gdje je bio izvrstan student pa je pohađao semestar u Londonskoj školi ekonomije i proputovao Europu. Dobio je mnoge poslovne ponude pre nego što je diplomirao, ali se odlučio za još jednu, poslednju avanturu. Zadnji dan puta u Severnoj Koreji uhvaćen je i osuđen na 15 godina prisilnog rada.

Njegovi roditelji su nakon smrti objavili izjavu: "Naša tužna dužnost je obavestiti javnost da je naš sin, Otto Warmbier, završio svoje putovanje. Okružen porodicom punom ljubavi, Otto je umro danas u 14:20 sati".

"U ovom trenutku bi bilo lako usredotočiti se na sve što smo izgubili - budućnost koju nećemo provesti s toplim, angažiranim, briljantnim mladićem čija znatiželja i entuzijazam za životom nisu imali granica. Ali, odlučili smo se usresrediti na vreme koje smo proveli s ovom izuzetnom osobom".

"Kada je Otto vraćen u Cincinnati kasno 13. juna, nije mogao govoriti, nije vidio i nije reagovao na verbalne zapovesti. Izgledao je vrlo loše - zamalo teskobno. Iako više nikada nismo čuli njegov glas, izraz lica mu se u jednom danu promenio - izgledao je smireno. Bio je kod kuće i verujemo da je to osetio".

"Ubio ga je režim Kim Jong-una"

Američki senator John McCain je izjavio: "Otto Warmbier, američki građanin, ubijen je od strane režima Kim Jong-una. U poslednjoj godini svog života proživeo je noćnu moru u kojoj je korejski narod zatočen već 70 godina".

Bivši predsednički kandidat Marco Rubio je Ottovu smrt nazvao "državnim ubistvom". Severna Koreja još uvek drži u zarobljeništvu nekoliko američkih građana, a čini se da im SAD nisu u stanju pomoći.

(Espreso.co.rs / Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.