AMERIKANCI OBORILI SUHOJ SIRIJSKE VOJSKE: Veliki incident na Bliskom istoku
Foto: Wikipedia

na korak do katastrofe

AMERIKANCI OBORILI SUHOJ SIRIJSKE VOJSKE: Veliki incident na Bliskom istoku

Amerikanci tvrde da su oborili "suhoj" pošto je on bombardovao položaje SDF ("Sirijske demokratske snage"), saveznika koalicije okupljene oko SAD

Objavljeno: 19.06.2017. 07:48h
  • 2

Koalicija na čelu sa SAD oborila je avion Vojske Sirije na jugu ove zemlje, potvrdili su i vlada u Damasku i izvori Koalicije. Vojska Sirije je saopštila i da je pilot oborene letelice "nestao". 

Prema izjavi iz Damaska, avion je vršio borbene zadatke u obračunu sa ISIS, u okolini Rake, kad je na njega otvorena vatra i oboren je. 

- Ovaj napad se desio kad su Sirijska arapska armija i njeni saveznici napredovali u borbi protiv ISIS - piše u saopštenju. 

Na drugoj strani, Amerikanci tvrde da su oborili "suhoj" pošto je on bombardovao položaje SDF ("Sirijske demokratske snage"), saveznika koalicije okupljene oko SAD. 

- U 6:43 sirijski avion Su-22 je bombardovao položaje boraca SDF južno od Tabke, i mi smo, u skladu sa pravilima angažovanja i kolektivnoj samoodbrani partnera koalicije, odmah oborili ovaj avion angažovanjem američkog F/A-18E Super Horneta - piše u saopštenju, i dodaje se da "koalicija nema želju da se bori protiv sirijskog režima, ruskih snaga ili snaga u savezu s njima", i da je "jedini cilj koalicije borba protiv ISIS".

(Espreso.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media