AMERIKANCI OBORILI SUHOJ SIRIJSKE VOJSKE: Veliki incident na Bliskom istoku
Foto: Wikipedia

na korak do katastrofe

AMERIKANCI OBORILI SUHOJ SIRIJSKE VOJSKE: Veliki incident na Bliskom istoku

Amerikanci tvrde da su oborili "suhoj" pošto je on bombardovao položaje SDF ("Sirijske demokratske snage"), saveznika koalicije okupljene oko SAD

Objavljeno:

Koalicija na čelu sa SAD oborila je avion Vojske Sirije na jugu ove zemlje, potvrdili su i vlada u Damasku i izvori Koalicije. Vojska Sirije je saopštila i da je pilot oborene letelice "nestao".

Prema izjavi iz Damaska, avion je vršio borbene zadatke u obračunu sa ISIS, u okolini Rake, kad je na njega otvorena vatra i oboren je.

- Ovaj napad se desio kad su Sirijska arapska armija i njeni saveznici napredovali u borbi protiv ISIS - piše u saopštenju.

Na drugoj strani, Amerikanci tvrde da su oborili "suhoj" pošto je on bombardovao položaje SDF ("Sirijske demokratske snage"), saveznika koalicije okupljene oko SAD.

- U 6:43 sirijski avion Su-22 je bombardovao položaje boraca SDF južno od Tabke, i mi smo, u skladu sa pravilima angažovanja i kolektivnoj samoodbrani partnera koalicije, odmah oborili ovaj avion angažovanjem američkog F/A-18E Super Horneta - piše u saopštenju, i dodaje se da "koalicija nema želju da se bori protiv sirijskog režima, ruskih snaga ili snaga u savezu s njima", i da je "jedini cilj koalicije borba protiv ISIS".

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.