POOŠTRAVA MERE: Tramp iz korena menja još jednu od glavnih Obaminih odluka!
Foto: EPA/Olivier Douliery

novi plan

POOŠTRAVA MERE: Tramp iz korena menja još jednu od glavnih Obaminih odluka!

Pozivajući se na neimenovane zvaničnike američke administracije i druge izvore, „Glas Amerike“ prenosi da će te mere verovatno unazaditi neke od pokušaja bivšeg predsednika Obame da normalizuje odnose sa Kubom

Objavljeno:

Američki predsednik Donald Tramp će predstaviti javnosti novu politiku prema Kubi, a očekuje se da će pooštriti regulative u oblasti trgovine i putovanja, koje je ublažio njegov prethodnik Barak Obama.

Tramp će nove pooštrene mere, koje se odnose na poslovanje američkih firmi sa kubanskom vojskom i na putovanja, objaviti u Majamiju.

Pozivajući se na neimenovane zvaničnike američke administracije i druge izvore, „Glas Amerike“ prenosi da će te mere verovatno unazaditi neke od pokušaja bivšeg predsednika Obame da normalizuje odnose sa Kubom.

Novi plan za Kubu trebalo bi da bude objavljen u Majamiju, gde živi veliki broj kubanskih emigranata.

LOV NA VEŠTICE: Tramp tvrdi da je pod istragom FBI!

Očekuje se da Tramp delimično raskine sa politikom Obame, koji je ukinuo zabranu za Amerikance da putuju na Kubu, ali i da ne remeti diplomatske odnose Vašingtona i Havane, koje je pre dve godine uspostavio Barak Obama.

foto: Reuters / Kevin Lamarque

Iako detalji nove politike nisu poznati, izvori bliski Trampovoj administraciji tvrde da će na novi pristup uticati dvojica kongresmena i senatora kubansko-američkog porekla sa Floride: Mark Rubio i Mario Dias Balart.

Obojica su žestoki protivnici kubanskog komunističkog režima.

Barak Obama je ponovo uspostavio diplomatske odnose sa Kubom u decembru 2014, a bio je i prvi američki predsednik koji je posetio Kubu od 1928. godine.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.