POŽAR U SHEVENINGENU: Izgoreo jedan haški pritvorenik, nije Srbin!
Foto: Profimedia

istraga u toku

POŽAR U SHEVENINGENU: Izgoreo jedan haški pritvorenik, nije Srbin!

Kako javljaju holandski mediji, požar je izbio u psihijatrijskom odeljenju pritvorske jedinice u okviru kompleksa

Objavljeno: 14:23h

Jedan zatvorenik je stradao u požaru koji je izbio u pritvorskoj jedinici u Sheveningenu, saopštilo je holandsko Ministarstvo pravde. Kako saznaje "Sputnjik", požar je izbio u Opštem delu zatvora, gde nema srpskih zatvorenika.

Goran Petronijević, branilac Radovana Karadžića za Sputnjik je rekao da su svi srpski zatvorenici smešteni u međunarodnom delu suda, a da je požar izbio u delu opšteg zatvora u kome kaznu izdržavaju kriminalci.

- Sheveningen ima više delova, jedan od tih delova je i holandski zatvor opšte nadležnosti i tu je izbio požar. U okviru Sheveningena ima i zasebno krilo gde se nalazi međunarodni zatvor, a tu su svi naši ljudi. Taj deo je pod ingerencijama Ujedinjenih nacija, on je odvojeno krilo i nema nikakve dodirne tačke sa ovim delom gde je izbio požar. U međunarodnom delu je sve u redu - kaže Petronijević.

PRVA ŽRTVA POŽARA: Preživeo je rat u Siriji, a stradao je u Londonu! (FOTO)

Požar, koji je izbio noćas u psihijatrijskom odeljenju pritvorske jedinice, ugašen je, prenosi holandski mediji.

Jedan muškarac preminuo je u svojoj ćeliji od posledica požara, saopštilo je Ministarstvo pravde, navodeći da je reč o zatvoreniku u Kazneno-psihijatrijskom centru.

Identitet nastradale osobe nije objavljen, prenosi portal holandski portal „Telegraaf”.

Iz tog dela evakuisano je 12 osoba, koje su privremeno smešteni u druge delove centra. Njih su lekari pregledali i nije im potrebna dodatna pomoć, saopštila je vatrogasna brigada.

Policija istražuje šta je uzrok požara.

Pritvorski objekat u Sheveningenu se, pored pomenutog dela za pritvorenike sa psihičkim problemima, sastoji i od visokoobezbeđenog kompleksa i odeljenja za osumnjičene kojima se sudi pred međunarodnim tribunalima.

(Espreso.co.rs / Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.