PADA VLADA U RUMUNIJI! Izbacuju premijera iz stranke, u zemlji opšte ludilo!
Foto: Profimedia

šok!

PADA VLADA U RUMUNIJI! Izbacuju premijera iz stranke, u zemlji opšte ludilo!

Rumunska vlada susreće se sa neminovnim padom jer je vladajuća partija otkazala poverenje premijeru, inače članu ove stranke

Objavljeno:

Rumunska vladajuća stranka SDP trebalo bi da odluči o sudbini premjiera Sorina Grindeanua i njegovog kabineta, nakon što je lider vladajuće stranke rekao da je izgubio poverenje u vladu.

Predsednik Socijaldemokratske partije Liviu Dragnea je navodno tražio da Grindeanu nekoliko puta podnese ostavku u poslednjih nekoliko dana, ali je premijer odbio. Socijaldemokrati će se sastati kasnije danas i očekuje se da povuku podršku vladi.

Izvor Kurira iz vladajuće stranke potvrdio je navode da se ostavka premijera zahteva zbog neispunjenih obećanja i razilaženja ciljeva sa samom strankom, tako da se ostavka prvog čoveka Vlade očekuje već večeras ili sutra, u ranim jutarnjim časovima.

Dragnea nije komentarisao unutarpartijske tenzije, ali kaže da je nezadovoljan radom vlade, osim u ministarstvima na čijem čelu su njegovi politički saveznici. Grindeanuov pokušaj da dekriminalizacije kršenje službenih dužnosti u januaru je izazvalo ogromne proteste što je doveo do toga povuče uredbu. Kritičari kažu da je njegova vlada odustala od borbe protiv korupcije.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.