Faraž: Vraćam se u politiku ako Bregzit bude ugrožen!
Foto: Reuters / Neil Hall

OGLASIO SE I ON

Faraž: Vraćam se u politiku ako Bregzit bude ugrožen!

Pre izbora konzervativci su imali 330 poslanika. Bi-Bi-Si ocenjuje da se dosadašnji rezultati poklapaju s predviđanjima izlaznih anketa

Objavljeno:

Bivši lider desničarskog Ukipa Najdžel Faraž izjavio je danas da će se vratiti u politiku ako izlazak Velike Britanije iz EU bude ugrožen.

Faraž je za Bi-Bi-Si rekao da je njegov naslednik na čelu Ukipa Pola Nutala dobro radio iako je ta stranka imala dramatičan pad u broju glasova u odnosu na prethodne izbore.

VELIKI ŠAMAR TEREZI MEJ: Izgubila većinu na vanrednim izborima, ali NE PODNOSI OSTAVKU!

On je rekao da ne planira da se vraća u politiku, iz koje je izašao posle referenduma o članstvu u EU, ali da će morati ako Bregzit bude ugrožen.

Faraž je rekao da su konzervativci izgubili glasove na izborima zato što je pregovore o Bregzitu trebalo da vodi premijerka Tereza Mej koja je pre referenduma bila protiv izlaska iz EU.

Na oko 100 od 650 obrađenih biračkih jedinica, laburisti su dobili četiri poslanika više, dok su konzervativci izgubili dva, koliko i Škotska nacionalna partija.

Konzervativci će, prema izlaznim anketama, dobiti 314 od 650 poslanika, laburisti 266 poslanika, Škotska nacionalna partija 34, a liberaldemokrate 14, dok će ostale mandate dobiti manje partije. Pre izbora konzervativci su imali 330 poslanika. Bi-Bi-Si ocenjuje da se dosadašnji rezultati poklapaju s predviđanjima izlaznih anketa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.