PUTIN je slavnom američkom režiseru ODGOVORIO NA PITANJE VEKA: Šta bi bilo da zarate Ameri i Rusi? (VIDEO)
Foto: AP

nesvakidašnji razgovor

PUTIN je slavnom američkom režiseru ODGOVORIO NA PITANJE VEKA: Šta bi bilo da zarate Ameri i Rusi? (VIDEO)

Putin je dao niz intervjua reditelju Stounu, odgovarajući na najkontroverznija pitanja

Objavljeno: 09:59h

Vladimir Putin dao je niz intervjua poznatom filmskom reditelju Oliveru Stounu u kojima je odgovarao na najkontroverznija pitanja međunarodne politike. Deo intervjua je delimično emitovan na televiziji "Šoutajm".

Putin je potpuno otvoreno govorio o mogućem sukobu između Rusije i SAD-a, tvrdeći da kada bi došlo do toga niko na Zemlji ne bi preživeo.

"Mislim da niko ne bi preživeo (takav sukob)", rekao je Putin odgovarajući na pitanje da li bi Sjedinjene Američke Države dominirale u "vrelom ratu" protiv Rusije.

Zatim je dodao:

"Severnoatlantski pakt (NATO) u stalnoj potrazi za neprijateljem da bi opravdao svoje postojanje. "Više ne postoji Istočni blok, nema više Sovjetskog Saveza. Zašto, dakle, i dalje postoji NATO? Moj utisak je da, kako bi opravdao svoje postojanje, NATO ima potrebu za spoljnim neprijateljem, postoji stalna potraga za neprijateljem, ili nekim aktom provokacije da bi se neko imenovao za protivnika."

U prilog ovoj temi , Sputnjik koji je preneo deo intrevjua podseća da je ranije Tramp naredio državnom sekretaru SAD da poboljša odnose sa Rusijom.

TRAMP OŠTRO: Vladimir Putin podržava "zlu osobu", Asad je životinja!

Na temu rusko-američkih odnosa, reditelj ga još upitao:

"Amerika je imala izbore,Donald Tramp je pobedio, ima li nade da svetu bude bolje? "

-Uvek ima nade. Sve dok ne budemo spremni da nas odnesu na groblje i sahrane nas, ima nade., odgovrio je Putin.

"To je tako ruski", našalio se Stoun.

Potom je nastavio:

" Godine 2012 postao si predsednik odnevši ubedljivu pobedu sa 63% glasova. Tri puta predsednik, pet tajnih atentata. Moram primetiti, mnogo manje nego Fidel Kastro kog sam takođe intervjuisao."

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.