PROTESTI, ALI ZAMALO: Američki CNN uhvaćen kako lažira TV prilog (VIDEO)
Foto: Twiter

lažne vesti

PROTESTI, ALI ZAMALO: Američki CNN uhvaćen kako lažira TV prilog (VIDEO)

Cela scena izgleda kao da je u toku snimanje filma, počev od velike televizijske ekipe, pa sve do kontrolisanih uslova pod kojima se odvija

Objavljeno:

Ekipa američke televizije uhvaćena na delu dok u najmanju ruku pažljivo namešta scenu na koju je naišla, a u najgorem slučaju angažuje lažne demonstrante.

EKIPA CNN-a predvođena novinarkom Rebekom Anderson snimila je u Londonu prilog o muslimanskim protestima protiv terorističkog napada u ovom gradu tako što je pažljivo rasporedila nekolicinu građana sa transparentima pre početka snimanja.

Na dvominutnom “klipu” se vidi kako nekoliko demonstranata uredno staje u vrstu, nasred ulice u kojoj je zaustavljen položaj, i pokazuje svoje transparente kamerama. Cela scena izgleda kao da je u toku snimanje filma, počev od velike televizijske ekipe, pa sve do kontrolisanih uslova pod kojima se odvija.

Voditelj CNN zgrozio svet: Jeo je ljudski mozak UŽIVO, dok je radio priču o kanibalima! (FOTO) (VIDEO)

Na osnovu snimka nije jasno da li je protest potpuno fabrikovan dovođenjem statista ili su pravi demonstranti jednostavno premešteni na bolju poziciju.

Treba podsetiti na sličnu situaciju iz izbegličkog kampa Trnopolje, kog je tokom rata u Bosni 1992. snimala britanska televizija ITN.

Na samom početku je vidljivo kako učesnici protesta, dolaze sa strane i čekaju da budu raspoređeni, dok su dva bela policajca zamenjena čuvarima reda iz manjinskih zajednica.

Bez publike: Kad dođe KRAJ SVETA, CNN će emitovati OVAJ SNIMAK (FOTO) (VIDEO)

( Espreso.co.rs/ Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.